Maslobojevo varžovas Khbabezas liko nepatenkintas teisėjų sprendimu: „Aš to nesuprantu“ © Organizatorių nuotr.

Sergėjus Maslobojevas vakar Arnhemo „GelreDome“ arenoje pasiekė savo svajonę – įveikė marokietį Tariką Khbabezą ir iškovojo „Glory“ kikbokso pasaulio čempiono diržą.

Pirmus tris raundus lietuvis žymiai geriau atrodė už savo varžovą, tačiau paskutinius du raundus iniciatyvą savo rankose turėjo jau varžovas iš Maroko.

Visgi pirmų trijų raundų „Kuvaldai“ užteko, norint laimėti pasaulio čempiono titulą. Po kovos teisėjų sprendimu itin pasipiktinęs buvo T. Khbabezas. Jis jau spaudos konferencijoje buvo ganėtinai arogantiškas, o po pralaimėtos kovos pasisakė taip:

„Nejaugi visi mato, kad aš pralaimėjau? Aš to nesuprantu.

„Aš padariau žymiai daugiau nei Sergėjus. Tokio rezultato aš nepriimu. Aš smūgiavau daugiau kartų. Tai mane labai skaudina, ypatingai kaip aukščiausio lygio sportininką. Sportavo dieną ir naktį, numečiau dvidešimt kilogramų. Ir tai yra mano ačiū?“

„Jis kovojo labai gerai, tačiau aš ėmiausi iniciatyvos. Aš turėčiau stovėti čia su tuo diržu“, – drąsiai teigė T. Khbabezas.

Priminsime, kad iš penkių dvikovos teisėjų trys pergalę atidavė S. Maslobojevui ir to užteko, kad pasaulio čempiono titulas keliautų į Lietuvą. Kiti du teisėjai pergalę skyrė Khbabezui (47-48, 48-47, 46-49, 48-47, 48-47). 

Po lemiamo verdikto S. Maslobojevas nesulaikė džiaugsmo ašarų. 

Beje, net ir kikbokso dvikovos statistika rodė, kad „Kuvalda“ smūgiavo žymiai daugiau už savo oponentą ir daugiau lietuvio smūgių pasiekė tikslą, nei marokiečio. 

Straipsnio įvertinimas: 17 2
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos