Y. Ugas toliau nerimsta: „Mano kova su Stanioniu neturi prasmės“ © AP nuotr.

Eimanto Stanionio ir Yordenio Ugaso kovos data artimiausiu metu turėtų būti paskelbta oficialiai, tačiau lietuvio varžovas vis dar nerimsta. 

Prieš tai, kai WBA dar kartą liepė kubiečiui susikauti su lietuviu, Y. Ugasas parašė didelį laišką savo instagram paskyroje ir jo pasipiktinimai nuskriejo per visą bokso pasaulį. 

Tačiau WBA (World Boxing Association) organizacija laikėsi savo žodžio ir dar kartą įsakė kovai įvykti, kurioje Eimantas Stanionis ir Y. Ugasas susikaus dėl pasaulio čempiono diržo, kuriuo šiuo metu disponuoja Kubos boksininkas. 

Naujausiame interviu su George'u Ebro Y. Ugas jau ne pirmą kartą pasipiktino ir pareiškė, jog ši kova neturės jokios prasmės ir netgi teigė, jog greičiausiai jis vis tiek su lietuviu nekovos. 

„WBA daro beprasmius veiksmus, siunčia mane kovoti turnyre, jog išsiaiškintų, kas yra vienintelis čempionas. Tai yra pagarbos trūkumas. Aš esu super čempionas. Nugalėjau Jamalą Jamesą. Ką tik įveikiau Manny Pacquiao. Tai yra nelogiška, tokiu atveju tai turėtų padaryti visose svorio kategorijose. 

„Mes pasirašėm 2022 metų vasariui (su E. Spence'u jaunesniuoju), jog kovosime dėl trijų čempionų diržų, kas būtų tobula, nes tai būtų labai panaši dvikova į Crawfordo-Porterio. Po to galėtų būti išsiaiškinta, kas būtų nenuginčijamas čempionais (su visais 5 diržais). Tai (šis WBA sprendimas) yra nelogiška. 

„Kova su Stanioniu neturi prasmės. Boksininkas, kuris stebuklingu būdu čia atsidūrė (turintis pirmenybę dėl čempiono diržo) su 13-a kovų. Jo didžiausia pergalė buvo prieš Dulorme, kurį aš jau seniai esu nugalėjęs. Aš gerbiu jį kaip kovotoją, aš gerbiu visus kovotus, nes mes rizikuojame savo sveikata, gyvybe. Tačiau jis yra kovotojas, kuris įtartinai čia atsidūrė, jog sugadintų vieną geriausių 2022 metų kovų.

„Tai yra labai sunki situacija. Sunku pasakyti (kas bus). Mes esame beveik įsitikinę, jog su Stanioniu nekovosime. Matysime, kas įvyks. Visi žino mane, aš esu nuolankus, garbingas kovotojas. Nebijau, esu karys. Esu viešas priešas šalyje, kurioje aš gimiau. Negaliu pasimatyti su savo šeima, kadangi esu kitoje pusėje, tiesos pusėje, dėl savo žmonių teisių. 

„Palikti savo čempionatą būtų sunkus sprendimas, net jeigu Spence'as man pasakytų, jog jis ant stalo padėtų savo du titulus. Tai nėra lengva, tačiau turiu savo balsą, kurio svarba yra didelė. Turiu stiprią komandą, tačiau manau, kad niekas nepasikeis su WBA. Ten yra kažkas, ko mes nežinome. Aš žinau, tačiau nenoriu sakyti, kadangi neturiu įrodymų, su WBA nėra kitos išeities“, – galiausiai kaltinimais pradėjo svaidytis Y. Ugas. 

Visgi 2022 metais, greičiausiai, įvyks mini keturių kovotojų turnyras, kuriame susitiks Y. Ugas su E. Stanioniu, Radžabas Butaevas su Jamalu Jamesu, o turnyro nugalėtojas išeis su 2 pasaulio čempiono diržais (WBA ir WBA Super). Tiesa, kovų datos vis dar nėra paskelbtos. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos