A. Trinchieri: apie rungtynes tuščioje arenoje, „Maccabi“ lyderį bei D. Giedraičio situaciją © LKL nuotr.

Šią savaitę Kauno „Žalgiris“ Eurolygos rungtynėms dar kartą keliaus į Belgradą. Šįkart situacija visiškai kitokia – Serbijos sostinėje kauniečiai tuščioje arenoje bandys įveikti Tel Avivo „Maccabi“ pasipriešinimą. Prieš rungtynes vyriausiasis ekipos treneris Andrea Trichieri pasidalino savo mintimis.

„Nemėgstu būti erzinantis, bet šiuo sezono metu išvykos rungtynės prieš „Maccabi“, net jei jos vyks Belgrade, yra labai sudėtingos. Nesame geriausiame ritme, mūsų rungtynės prieš „Olympiacos“ buvo žemiau vidutinių“, – pabrėžė treneris.

„Sužaidėme silpnai dėl daugybės priežasčių, bet žaidėjams visada sakau, kad negali būti pasiteisinimų. „Olympiacos“ mus nužudė. Nežaidėme sekmadienį. Išėjus atnaujintam tvarkaraščiui tai atrodė patogu, bet dabar mums reikia rungtynių, kad sugrįžtume į ritmą. „Maccabi“ nuostabiai sužaidė Berlyne, laimėjo beveik 40 taškų, gerai rungtyniavo ir Eilate.

Turime pakelti savo lygį tiek puolime, tiek gynyboje, būti labiau susitelkę į detales. Pasitikiu savo žaidėjais. Niekada nepamirštume, kur startavome, ką nuveikėme ir kur esame dabar. Buvo galima tikėtis, kad taip nutiks. Galima bandyti tai atidėti kuo toliau, bet turime tvarkytis su tuo. Vienintelis būdas, kuriuo moku su tvarkytis – kaip komanda, visi kartu, tiek sunkiais, tiek gerais momentais“, – teigė strategas.

A. Trinchieri nėra patenkintas tuo, jog rungtynės vyks be sirgalių palaikymo.

„Tai yra blogas dalykas, labai to nemėgstu. Jie yra prie to pripratę, o mes – ne. Tai yra dar vienas dalykas, kuris komplikuoja mums rungtynes. Visi prisimename koronaviruso laikus, nors ir bandome juos pamiršti. Buvo sumaištis. Viena vertus, žaisti be gerbėjų – nesąmonė, bet koronavirusas, karas, terorizmas... Reikia su tuo susitaikyti. Yra kaip yra, bet rungtynėse reikės greitai prisitaikyti prie situacijos“, – sakė specialistas.

„Žalgirio“ strategas negailėjo gražių žodžių „Maccabi“ lyderiui Wade'ui Baldwinui.

„Wade’as yra vienas geriausių Eurolygos žaidėjų. Jo įgūdžių rinkinys yra vienas artimiausių NBA. Tikiu, kad yra gerokai per paprasta vadinti jį lengvai užsiplieskiančiu. Gal jis toks ir buvo, bet matau subrendusį žmogų su didele asmenybe. Su juo nėra lengva, bet nežinau tokių talentingų žmonių, su kuriais būtų paprasta. Miunchene su juo turėjau neįtikėtinus metus ir po jų buvau visiškai išsekęs. Kad ir kiek man tai kainavo emociškai – buvo verta. Galimybė stebėti atsiskleidžiant tokią asmenybę, matyti stiprybes ir silpnybes – tai neįkainojama. Galima jam uždėti etiketę, aš jų irgi turiu daug. Tuo neapsikraunu.

Kai žvelgi į žaidėją visada ieškai trūkumų ir jų visada rasi. Yra ir kitų pusių – visi geri dalykai ir didelis talentas. Jis man davė labai daug. Kaip ir sakiau, nebuvo lengva, bet nuostabi patirtis“, – kalbėjo A. Trinchieri.

Treneris paspekuliavo Tel Avivo ekipos pozicijas šių metų Eurolygoje.

„Matau juos kaip labai pavojingą komandą. Jie nėra tarp natūralių kandidatų į trofėjų, bet triumfavus Milane niekas to taip pat nenumatė. Jie yra patys prasčiausi autsaideriai, su kuriais gali susidurti, nes turi talento, atletiškumo ir du iš geriausių gynėjų Europoje – Wade’ą Baldwiną bei Lorenzo Browną. Bet kurioje komandoje jie žaistų starto penkete ir būtų tarp lyderių. Šį sezoną jie surinko nuostabią komandą, daug atletiškų aukštaūgių, vaidmens žaidėjų, kurie atlieka savo darbą. Bonzie Colsonas renka taškus ir randa savo nišą šalia gynėjų, kurie daug laiko praleidžia su kamuoliu. Nenustebsiu, jei jie žais gegužę“, – kalbėjo italas.

A. Trinchieri pakomentavo ir Dovydo Giedraičio situaciją

„Menki šansai. Sprendimą priimsime prieš pat rungtynes“, – kalbėjo specialistas.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos