Akibrokštas: FIBA Europos taurėje žaidžiančios Izraelio ekipos priverstos palikti turnyrą © FIBA nuotr.

Spalio 7-ąją dieną Izraelyje prasidėję „Hamas“ grupuotės teroristiniai išpuoliai šalyje rimtai sujaukė šalies krepšinio klubų sezonus.

Visi trys FIBA Europos taurėje žaidžiantys Izraelio klubai pranešė apie savo pasitraukimą iš turnyro dėl jiems iškeltų neįgyvendinamų reikalavimų. Apie bendrą Galil Eliono „Hapoel“, Ness Zionos „Ironi“ ir Herclijos „Bnei Herzliya“ komandų sprendimą paskelbė pastarojo klubo atstovai. 

„Kaip klubai su garbinga praeitimi FIBA turnyruose, tikėjomės daugiau supratingumo dėl pastarųjų įvykių. Laikais, kai krepšinis galėtų tapti taikos tiltu, sujungiančiu žmones ir kultūras, esame nusivylę, kad negavome galimybės pereiti šiuo tiltu. Atsiprašome savo gerbėjų, kuriems tikėjomės suteikti vilties ir pabėgimo nuo sunkios realybės. Mes stengėmės kiek galėjome ir tikimės kuo greičiau sugrįžti reprezentuodami Izraelį bei mūsų gerbėjus“, – rašoma „Bnei Herzliya“ klubo pranešime.

Izraelio klubai, rungtyniaujantys Eurolygoje, Europos taurėje bei FIBA Čempionų lygoje, sulaukė išlygų, kurios suteikė jiems sąlygas tęsti varžymąsi turnyre. Herclijos klubas skundžiasi tokios realios galimybės nesulaukęs.

Pasak klubo atstovų, komandoms buvo suteikta galimybė tęsti dalyvavimą turnyre, žaidžiant namų rungtynes Kipre, tačiau klubams buvo iškeltos sąlygos sužaisti 3 nukeltas rungtynes lapkričio 6-17 dienomis, žaidžiant ne daugiau nei vienas rungtynes per savaitę, kas matematiškai nėra įmanoma.

Maža to, Izraelio ekipoms nebuvo leidžiama bazuotis Kipre – buvo reikalaujama, kad klubai į Kiprą atvyktų likus ne daugiau nei parai iki rungtynių ir paliktų ją kitą dieną po susitikimo. Atkrito ir panašus planas Bulgarijoje, nors šalies atstovai buvo pasirengę padėti Izraelio komandoms.

Dėl šių salygų Izraelio ekipos yra priverstos palikti 4-ąją pagal stiprumą Europos lygą taip ir nesužaidę nei vienerių rungtynių turnyre.

FIBA šiuo atveju tapo savo turnyro formato įkaite – FIBA Europos taurės grupių etapas žaidžiamas iki lapkričio 22-osios dienos, antrasis prasideda jau gruodžio 6-ąją, todėl nukeltų rungtynių tiesiog nėra kada sužaisti. FIBA Čempionų lygos grupių etapas finišuoja gruodžio 20-ąją, todėl Holono „Hapoel“ bei Jeruzalės „Hapoel“ tęs savo kelią turnyre. Jaruzalės „Hapoel“, taip pat kaip ir Eurolygoje žaidžianti Tel Avivo „Maccabi“, savo namų rungtynes rengs Belgrade.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos