Arti sensacijos: dviženklį deficitą ketvirtajame kėlinyje panaikinęs „Žalgiris“ laimėjo Telšiuose © LKL.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (4/0) antrą savaitę iš eilės turėjo kaip reikiant pavargti, kad pasiektų pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate.

Ir vėl tik ketvirtajame kėlinyje atkutę Kazio Maksvyčio auklėtiniai Telšiuose 73:69 (15:16, 20:27, 10:14, 28:12) parklupdė Mažeikių „M Basket-Delamode“ (0/4) ekipą, kuriai iki šiol nepavyksta atsidaryti pergalių sąskaitos.

Mačo starte kauniečiai įsibėgėjo itin lėtai – pirmuosius taškus iš žaidimo pelnė tik įpusėjus pirmajam kėliniui. Šeimininkai čempionus dažnai baudė tritaškiais, kurių per pirmąsias 20 minučių realizavo net 9. Pasibaigus dviem kėliniams, mažeikiškiai pirmavo 43:35.

Žalgiriečių bėdos nesibaigė ir po pertraukos. Jų atsilikimas netrukus tapo dviženklis ir toks išliko prieš lemiamas dešimt minučių – 45:57. Pusės ketvirtojo kėlinio atkarpą 12:0 laimėję kauniečiai išlygino rezultatą, o netrukus jį ir persvėrė – 60:59. Nors svečių pranašumas buvo išaugęs, Martyno Gecevičiaus tritaškis vėl grąžino intrigą – 68:70. Visgi keliais baudų metimais Kauno ekipa įtvirtino sunkią pergalę.

Mariaus Kiltinavičiaus treniruojama ekipai koją kišo klaidos, kurių ji padarė net 25. Tiesa, Mažeikių komanda net dvigubai pranoko savo varžovus pagal rezultatyvius perdavimus – 18:9. Nors antroje mačo dalyje šeimininkams tritaškiai taip nebekrito, jų pataikymas išliko solidus – 13 iš 33 (39,4 proc.).

„Žalgiris“ itin daug rėmėsi tolimais metimais, kurie šįkart nekrito. Tikslą pasiekė 7 Lietuvos čempionų tritaškiai iš 35 (20 proc.), kai dvitaškių jie išmetė tik 24.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos