K. Maksvytis: „Manau, kad surinkome pakankamai gerą sudėtį“ © P. Žukausko nuotr.

Kartu su pirmojo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimo etapo treniruočių stovyklos pradžia vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis paskelbė išplėstinį žaidėjų sąrašą, kuris pradės pasiruošimą FIBA 2023 m. Pasaulio taurės varžyboms.

Trečiadienį Druskininkuose susirinko dvylika krepšininkų, čia besitreniruosiančių dešimt dienų. Per tą laiką vyr. trenerio Dariaus Songailos vadovaujami krepšininkai taip pat sužais dvejas kontrolines rungtynes, o stovyklos pabaigoje keletas krepšininkų bus pakviesti pratęsti darbą antrajame vyrų rinktinės treniruočių stovyklos etape.

„Manau, kad surinkome pakankamai gerą sudėtį, kuri gali kovoti dėl aukščiausių tikslų. Turėsime mažiau talento, bet komandine drausme ir noru galėsime pasiekti tikslus, – kalbėjo K. Maksvytis. – Valančiūnas prie rinktinės prisijungs vėliau, kai leis NBA taisyklės. Taip pat 3-4 žaidėjai iš rezervinės rinktinės papildys mūsų stovyklą. Brazdeikis vėluos savaitę, o dėl Tubelio dar nėra aišku, jeigu jis galės, prisijungs kaip NBA žaidėjas liepos 28-ąją.”

Prieš pasaulio čempionatą, kuris prasidės rugpjūčio 25 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sužais 10 kontrolinių rungtynių – liepos 22 ir 24 d. (Alytuje) su Jordanija, liepos 29 d. (Panevėžyje) su Ukraina, rugpjūčio 1 d. (Kaune) su Sakartvelu, rugpjūčio 4 d. (išvykoje, Tamperėje) ir rugpjūčio 14 d. (Klaipėdoje) su Suomija, rugpjūčio 9 (išvykoje, Orleane) ir rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Prancūzija, rugpjūčio 19 ir 22 d. (išvykoje, Naujajame Taipėjuje) su Puerto Riku ir Latvija.

Pagrindinis Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Įžaidėjai: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas

Gynėjai: Margiris Normantas, Ignas Brazdeikis, Tomas Dimša

Lengvieji krašto puolėjai: Tadas Sedekerskis, Mindaugas Kuzminskas, Gytis Radzevičius

Sunkieji krašto puolėjai: Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Donatas Tarolis

Centro puolėjai: Jonas Valančiūnas (kapitonas), Donatas Motiejūnas, Martynas Sajus, Laurynas Birutis

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos