Sensacijos nebus: JAV rinktinė įveikė rimtą iššūkį metusią Prancūziją ir pasidabino aukso medalius © fiba.com nuotr.

Rungtynių pabaigoje vos neprisižaidę amerikiečiai vis dėl to triumfavo olimpinio krepšinio turnyro finale ir iškovojo jau 4 aukso medalį iš eilės olimpinėse žaidynėse. 

JAV rinktinė rezultatu 87:82 (22:18, 22:21, 27:24, 16:19) finale įveikė Prancūzijos rinktinę. 

Iki antrojo kėlinio pradžios rungtynės vyko apylygiai, o antrajame kėlinyje JAV rinktinė jau šiek tiek bandė pabėgti į priekį ir pirmavo 13 taškų persvara vienu momentu (39:26), tačiau prancūzai tuomet neleido amerikiečiams pabėgt ir į pertrauką Prancūzija išėjo tik su 5 taškų deficitu. 

Trečiajame kėlinyje istorija vėl panaši, kai JAV rinktinė pabėgo iki 14 taškų pranašumo (71:57), tačiau ir tuomet prancūzai nepasidavė. 

O pačioje rungtynių pabaigoje amerikiečiai irgi vos neprisižaidė. Likus mažiau nei minutei JAV turėjo 9 taškų pranašumą, tačiau tuomet Evanas Fournier įmetė tritaškį, Jrue Holiday su Damianu Lillardu prametė 3 iš 4 baudų, o prancūzai su tritaškiu galėjo priartėti iki 2 taškų, tačiau priartėjo tik iki 3 taškų, o vėliau Kevino Duranto tikslūs baudos metimai bei netaiklus Nicolaso Batumo tritaškis uždarė rungtynes. 

Link olimpinio aukso šiose rungtynėse amerikiečius vedė Kevinas Durantas, kuris surinko 29 taškus. 19 taškų pridėjo ir Jaysonas Tatumas. 

Tuo tarpu, prancūzų gretose penki žaidėjai, Timothee Luwawu Cabarrot, E. Fournier, G. Yabusele, Nando De Colo bei Rudy Gobertas pelnė didžiąją dalį prancūzų taškų ir surinko 68 iš 82 prancūzų taškų. 

JAV rinktinė triumfavo jau ketvirtose olimpinėse žaidynėse iš eilės (2008, 2012, 2016 ir 2021 dabar), o Prancūzijai tai buvo trečias olimpinis finalas, kurį jie pralaimėjo. 

Po šio Kevino Duranto pasirodymo, jo taškų vidurkis olimpiniuose finaluose yra 29,7 taško per rungtynes. Kituose dviejuose finaluose amerikiečių lyderis įmetė po 30 taškų, o visi šie pasirodymai yra 3 iš 5 geriausių per visą olimpinių žaidynių finalų istoriją. 

O Jrue Holiday su Khrisu Middletonu tapo vos 5 ir 6 žaidėjai, kurie tais pačiais metais laimėjo NBA titulą bei olimpinių auksą. "Bucks" žaidėjai prisijungė prie tokios kompanijos, kaip Scottie Pippenas, LeBronas Jamesas, Michaelas Jordanas bei Kyrie Irvingas. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos