Europos žaidynėse – dar du Lietuvos lengvaatlečių medaliai © Reuters nuotr.

Europos žaidynėse pasibaigė lengvosios atletikos programa, kuri vainikavo Europos komandinį čempionatą.

Po paskutinės dienos paaiškėjo, kad net trys Lietuvos lengvaatlečiai tapo Europos žaidynių prizininkais. Kiek anksčiau rašėme apie Gretos Karinauskaitės pasiekimą.

Dabar paaiškėjo ir tai, kad medalį iškovojo tiek Gabija Galvydytė, tiek į geriausius savo laikus grįžtantis Edis Matusevičius.

Gabija Galvydytė 1500 m bėgime bendroje įskaitoje užėmė trečią vietą ir iškovojo bronzos medalį. Ne pagrindinė savo distacijoje ji užfiksavo 4 min. 09,48 sek. laiką. Tai buvo geriausias jos asmeninis rezultas. Tiesa, pagrindinė atletės rungtis yra 800 m. bėgimas. 

Edis Matusevičius laimėjo sidabro medalį (84.22 m). Jį aplenkė tik vokietis Julianas Webberis (86.26 m). Bronzą iškovojo ukrainietis Arturas Felfneris (82.24 m).

Po 5 dienų Lietuva iškovojo jau 6 medalius Europos žaidynėse. Dar du medaliai ir bus pagerintas 2015 m. Senojo Žemyno žaidynių rezultatas. 

Pirmojo Europos komandinio čempionato diviziono nugalėtojais tapo Italija. Jie aplenkė vietinę Lenkijos rinktinę. Tuo metu lietuviai, priminsime, perrašė istoriją. Antrame divizione jie finišavo treti ir už dviejų metų rungtyniaus elitiniame divizione. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos