Auksinio kirčio svajonė dužo - N. Džokovičius netikėtai krito pusfinalyje © Unsplash - Ben Hershey

Geriausias planetos tenisininkas baigė savo pasirodymą teniso vienetų varžybose Tokijo olimpiadoje, kur kovojo dėl neeilinio pasiekimo "auksinio kirčio", kurį jis laimėtų jei triumfuotų Japonijoje ir JAV didžiojo kirčio turnyre. Serbas Novakas Džokovičius (ATP 1) po permainingos trijų setų kovos turėjo pripažinti vokiečio Aleksanderio Zverevo (ATP 5) pranašumą. 

Galutinis susitikimo rezultatas 1-6, 6-3, 6-1 Vokietijos atstovo naudai, o pusfinalis truko 2 valandas ir 5 minutes. 

Pirmą setą tiesiog puikiai žaidė N. Džokovičius, kuris susitikimo pradžioje atlaikė mažą spaudimą ir vėliau du kartus palaužęs varžovo padavimo seriją, lengvai užbaigė partiją. Visgi, švęsti pergalę dar buvo per anksti ir koją "pakišo" atsipalaidavimas bei neįtikėtinai gerai pradėjęs žaisti A. Zverevas, kuris dar antroje mačo dalyje atsiliko rezultate su geim'o deficitu.

Rezultatą pavyko ne tik išlyginti, bet jį ir persverti, o lemiamame sete Serbijos atstovas jau neberado tinkamo žaidimo ir niekaip negalėjo išnaudoti savo progų, kas leido priešininkui valdyti visą situaciją. 

Nugalėtojo sąskaitoje 7 padavimai be atsako ir net 44 winner'iai.

Iki šio susitikimo šie tenisininkai buvo susitikę 10 kartų įvairiuose frontuose ir 7 kartus pergalę šventė reitingo lyderis, tačiau šį kartą teko pripažinti pralaimėjimą, o kartu nutrūko ir jo 22 pergalės iš eilės. 

Finale lauks akistata tarp A. Zverevo ir ruso K. Kačanovo (ATP 25).

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos