Fiasko Serbijos tenisui - N. Džokovičius liko be medalių © Unsplash.com - Erik Werlin

Geriausias pasaulio teniso žaidėjas Tokijuje vykstančioje olimpiadoje turėjo daug šansų triumfuoti ir iškovoti aukso medalį, tačiau tiek pusfinalyje, tiek kovoje dėl trečiosios jis patyrė pralaimėjimą. Serbas Novakas Džokovičius (ATP 1) po trijų setų kovos nusileido ispanui Pablo Carreno-Bustai (ATP 11) ir užėmė ketvirtąją vietą. 

Galutinis rezultatas 6-4, 66-7, 6-3 ispano naudai, o kova truko net 2 valandas ir 49 minutes. 

Pirmame sete N. Džokovičius spaudė varžovą ir nė kartą turėjo galimybę išsiveržti į priekį, tačiau niekaip nepajėgė išnaudoti breakpoint'ų, o tuo tarpu 11-oji raketė sėkmingai išnaudojo patį pirmą šansą, kurio ir pakako partijai laimėti. 

Antroje mačo dalyje abu tenisininkai žaidė lygiai ir prireikė pratęsimo, kuriame tiksliau sužaidė serbas, nors užbaigti susitikimą galėjo P. Busta.

Bendras rezultatas tapo lygus ir teko žaisti lemiamą partiją, kurioje reitingo lydėris ir vėl nepasinaudojo susikurtomis progomis, o varžovas vėl sėkmingai išnaudojo savo progą ir pirmavo iki mačo pabaigos. 

Nugalėtojo sąskaitoje 8 padavimai be atsako, o pirmoji raketė atliko 3 tokius smūgius, bet tiek pat suklydo. 

Ispanas iškovojo pirmąjį bronzos medalį karjeroje, o N. Džokovičius per savo karjerą turi vieną olimpinį bronzos medalį, kurį iškovojo 2008 metais.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos