Teniso olimpiniu čempionu tapo vokietis A. Zverevas © Unsplash.com - despina-galani

Tokijo olimpinėse žaidynėse paaiškėjo ir teniso olimpiniai čempionai, o tarp vyrų geriausiai pasirodė Vokietijos atstovas, kuris savo kelyje pranoko ir patį Novaką Džokovičių (ATP 1). 24-erių metų Aleksanderis Zverevas (ATP 5) finale lengvai susitvarkė su Rusijos aststovu Karenu Chačanovu (ATP 25) ir iškovojo pirmą olimpinį medalį karjeroje bei pirmą Vokietijai vyrų tenise. 

Verta paminėti, kad iki šiol tik Tommy Haasas turėjo sidabro medalį iš 2000 metų Sidnėjaus žaidynių, o moterų tenise rezultatai kur kas geresni ir 1988 m. Seule triumfavo Steffi Graf, ji taip pat 1992 m. iškovojo sidabrą Barselonoje, o 2016 m. Rio mieste Angelikai Kerber atiteko sidabras. 

Šių metų finalo rezultatas 6:3, 6:1 vokiečio naudai, o susitikimas truko 1 valandą ir 21 minutę.

Tiek pirmame sete, tiek antrame situaciją valdė A. Zverevas, kuris po du kartus palaužė priešininko padavimų seriją ir tvirtai žaidė savuosius game'us. Per visą susitikimą K. Chačanovas turėjo tik vieną progą laimėti varžovo game'ą, tačiau to padaryti nepavyko. 

Moterų finale šiais metais triumfavo Belinda Benčič (WTA 12), kuri po trijų setų kovos 7-5, 2-6, 6-3 nugalėjo Čekijos atstovę Marketą Vondroušovą (WTA 41). 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos