Netikslus Wilbekino metimas leido Serbijai švęsti svarbią pergalę © FIBA nuotr.

Pirmadienį I grupėje atrankoje į pasaulio čempionatą įvyko labai svarbus susitikimas tarp Serbijos ir Turkijos rinktinių.

Po įnirtingos kovos Serbija šventė pergalė rezultatu 77:76 (24:21, 13:13, 17:20, 23:22) prieš Ergino Atamano auklėtinius.

Paskutiniai rungtynių taškai buvo pelnyti likus 1 minutei ir 30 sekundžių iki rungtynių pabaigos. Prie baudų metimo linijos tikslus buvo Marko Guduričius. 

Laikrodžiui skaičiuojant paskutinę pagrindinio laiko minutę teisėjai sušvilpė abejotiną švilpuką, kuomet Guduričiui buvo užfiksuota pražanga prieš Scottie Wilbekiną.

Visgi gynėjas prametė abu baudos metimus.

Vėliau komandos apsikeitė nesėkmingomis atakomis. Serbija turėjo šansą padidinti pranašumą, tačiau apmaudžiai suklydo savo paskutinėje atakoje. 

Lemiamoje atakoje Turkijos rinktinės lyderis S. Wilbekinas prametė dar vieną metimą ir taip užkirto kelią Ergino Atamano kariaunai triumfuoti šiose rungtynėse.

Tai buvo itin svarbi pergalė Serbijai, kuri priartina šią rinktinę prie pasaulio čempionato. Turkijai – tai skaudus pralaimėjimas, kuris itin sukomplikuoja situaciją I grupėje.

Šiandien vietas PČ užsitikrino Slovėnijos, Italijos ir Lietuvos rinktinės.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos