N. Džokovičius įspūdingame mače nugalėjo S. Tsitsipą ir tapo "Roland Garros" čempionu © Unsplash nuotr.

Prancūzijos didžiojo kirčio turnyras ant grunto dangos pasibaigė pirmosios pasaulio raketės triumfu, kuris po dramatiškos bei atkaklios kovos nugalėjo jaunąjį graiką. Serbijos atstovas Novakas Džokovičius (ATP 1) po penkių setų kovos nugalėjo Stefaną Tsitsipą (ATP 5), nors po pirmų dviejų setų atsiliko rezultate, tačiau iškovojo antrąjį savo titulą šiame turnyre.

Galutinis susitikimo rezultatas 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4), o visas susitikimas truko 4 valandas ir 12 minutes.

Pirmame sete vyko atkakli kova, o žaidėjai po kartą laimėjo vienas kito padavimų seriją, tačiau po pratęsimo S. Tsitsipas išsiveržė į priekį bendrame rezultate. Antroji partija visų nuostabai ilgai netruko ir joje 5-oji raketė be didesnio pasipriešinimo dar kartą palaužė varžovo padavimus ir buvo per vieną setą nuo čempiono titulo. 

Visgi, trečiame sete N. Džokovičius pradėjo žaisti kur kas geriau ir pakreipė žaidimą savo linkme, o pasimetęs Graikijos tenisininkas nerado vėl stabilaus žaidimo ir atsiliko rezultate. Toks pats scenarijus pasikartojo ir ketvirtame bei lemiamame sete, kur žymiai geriau atrodė pirmoji pasaulio raketė. 

Nugalėtojų sąskaitoje 5 ace'ai, tuo tarpu S. Tsitsipas tokių padavimų atliko 14.

Turnyro nugalėtojui atiteko 1,600,000 € ir 2000 reitingo taškų, o tuo tarpu finalistas džiaugėsi 800,000 € ir 1200 reitingo taškais. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos