N. Džokovičius negavo leidimo patekti į Australiją – bus deportuotas ir praleis „AO“ turnyrą © Novak Djokovic Instagram nuotr.

Geriausias planetos tenisininkas po ilgų diskusijų ir bandymų patekti į Australija, negalės to padaryti, nes nepateikė tinkamų įrodymų, kodėl yra nepasiskiepijęs ir neatitiko reikalavimų dėl patekimo į šalį. Novakas Džokovičius (ATP 1) kaip ir kiti pasaulio tenisininkai jau praeitais sulaukė žinių, kad norint dalyvauti Australijos didžiojo kirčio turnyre teks parodyti skiepo nuo COVID-19 pasą arba persirgimo bei kitos ligos, kuri neleidžia skiepytis įrodymą. 

Serbijos tenisininkas iš karto pareiškė, kad jis nesiskiepys ir praleisti šį turnyrą jam nėra problema. Tiesa, pats prieš porą dienų atvyko į Australiją turėdamas tam tikrus įrodymus, tačiau jų buvo per mažai, kad jis galėtų keliauti po šalį. 

Turnyro organizatoriai žadėjo tam tikras išimtis N. Džokovičiui, tačiau akivaizdu, kad valstybės organai yra aukščiau pažadų ir be tinkamų dokumentų jis bus priverstas palikti Australiją ir neapgins čempiono titulo, kurį iškovojo praeitais metais.

Tuo tarpu į šią situaciją suregavo net Serbijos prezidentas  Aleksandar Vučičius, kuris pareiškė „Visa Serbija yra su juo. Mūsų valstybiniai organai daro viską, kad priekabiavimas prie geriausio pasaulio tenisininko būtų baigtas“. 

Toks pasisakymas vargu ar padės šioje situacijoje, o priešpriešos pačioje Australijoje tikrai nemažai, nes turnyro organizatoriai nori matyti geriausią pasaulio žaidėją, tačiau tam nepritaria nei vietiniai gyventojai, nei tam tikri valdžios atstovai.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos