R. Berankis po sudėtingo pirmo seto palaužė varžovą ir įveikė atranką į ATP 500 lygio turnyrą © Pixabay - Skitterphoto

Lietuvos teniso žaidėjas sėkmingai įveikė ir antrąjį atrankos etapą į Vokietijoje vykstantį ATP500 lygio turnyrą ant žolės. Ričardas Berankis (ATP 93) per du setus įveikė Austrijos atstovą Denisą Novaką (ATP 111) ir užsitikrino savo vietą pagrindiniame varžybų etape. 

Galutinis susitikimo rezultatas 2:0 (6:4, 6:3), o korte žaidėjai praleido 1 valandą ir 9 minutes. 

Pirmame sete vyko labai atkakli kova, kurioje netrūko ir apsikeitimų padavimų serijomis, tai žaidėjai padarė po du kartus, tačiau R. Berankiui pavyko lemiamu metu trečią kartą palaužti priešininko servo geim'ą ir laimėti pirmą mačo dalį. Verta paminėti, kad varžovas net du kartus pirmavo prieš mūsiškį su pranašumu, tačiau neišlaikė jo.

Antroji susitikimo dalis jau buvo ramesnė ir joje 93-ąjai raketei pakako kartą laimėti priešininko padavimų seriją ir išlaikyti susikūrtą pranašumą iki galo, kad triumfuotų susitikime. 

Lietuvis šiame mače paduodant suklydo 4 kartus, tačiau daugelyje kitų faktorių pranoko savo varžovą ir sužaidė aktyviau bei agresyviau. 

Šis susitikimas buvo jau 3-asis tenisininkų karjeroje ir visus kartus Lietuvos atstovas buvo geresnis.

Už patekimą į pagrindinį etapą žaidėjai gauna 20 ATP reitingo taškų, o savo sekantį varžovą žaidėjai sužinos po burtų traukimo. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos