Ilgai laukta pergalė: dominavusi Lietuvos futbolo rinktinė pranoko bulgarus © LFF nuotr.

Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė šeštadienio vakarą sužaidė dar vienerias rungtynes Europos čempionato atrankos turnyre.

Solidžias rungtynes sužaidę Edgaro Jankausko auklėtiniai po sunkios ir atkaklios kovos išvykoje 2:0 (1:0) pranoko Bulgarijos futbolininkus.

Po šio laimėjimo lietuviai su 5 taškais aplenkė tą pačią Bulgariją (2 tšk.) ir grupėje pakilo į ketvirtą poziciją.

Šeštadienio rungtynėms trenerių sprendimu registruotas nebuvo Paulius Golubickas.

Pirmieji gerą šansą pasižymėti susikūrė Lietuvos futbolininkai, bet Vykinto Slivkos bandymą atmušė varžovų vartininikas. Netrukus savo šanso sulaukė ir bulgarai, tačiau jų smūgis galva skriejo virš vartų.

Po keleto minučių Fedoras Černychas iš arti nukreipė kamuolį į vartus, tačiau teisėjas iškart užfiksavo nuošalę ir įvartis nebuvo įskaitytas.

Sužaidus apie pusvalandį šeimininkai susikūrė puikų šansą smūgiui iš arti, tačiau tinkamai laiku reagavo Emilijus Zubas.

Pačioje pirmo kėlinio pabaigoje bulgarai liko žaisti mažumoje, kai antrą geltoną kortelę prieš save išvydęs Andrianas Kraevas buvo išvarytas iš aikštės.

Kiekybine persvara lietuviai spėjo pasinaudoti dar pirmame kėlinyje, kai po sumaišties baudos aikštelėje kamuolį į tinklą iš arti nukreipė Pijus Širvys, kuriam tai buvo pirmasis įvartis su rinktinės marškinėliais.

Antrojo kėlinio pradžia lietuviams taip pat susiklostė puikiai – tas pats Pijus Širvys sėkmingai užbaigė dar vieną ataką ir taip pelnė antrą savo bei komandos įvartį.

Po kurio laiko kamuolį į vartus pasiuntė ir Justas Lasickas, bet po VAR peržiūros buvo užfiksuota nuošalė ir smūgis atšauktas.

Per likusį laiką daugiau įvarčių nekrito – lietuviai ramiai užbaigė rungtynes ir iškovojo tris taškus.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos