E. Hearnas: „Stanionis tikrai gerai sukovojo, tačiau jo pasiekimai pakankamai dėmesio negaus“ © AP nuotr.

Eddie Hearnas yra vienas iš žymiausių bokso vadybininkų, propaguotojų (promoter – angl.). Į bokso pasaulį 42-ejų britas yra atvedęs tokius žinomus atletus, kaip Anthony Joshua, Gennady Golovkiną, Vasylį Lomačenko, Oleksandrą Usyką, Canelo Alvarezą ir daug kitų žinomų boksininkų. 

Viena iš E. Hearno kylančių žvaigždžių pastaruoju metu yra Conoras Bennas (21-0, 14 nokautų). 25-erių britas dar kol kas nėra pralaimėjęs profesionalų bokse, tačiau ir jo varžovai iki šiol nebuvo stipriausi. Įdomu tai, kad šis britas kovoja pusvidutinėje svorio kategorijoje, kurioje yra ir du stiprūs lietuviai. 

Kaip žinia, Eimantas Stanionis neseniai tapo WBA (reguliariojo) pasaulio čempiono diržo savininkas, 12-os raundų kovoje įveikęs Radžabą Butaevą. Vis dėlto Eddie Hearnas šį diržą nuvertina ir nemato būdo, kaip C. Bennas artimiausiu metu galėtų kovoti su lietuviu. 

Velniop tą reguliarujį diržą, velniop jį“, – sakė Eddie Hearnas, paklaustas apie tai ar domintų galimybė Connorui Bennui dėl šio diržo susikauti su lietuviu. 

„Tu laimi reguliarųjį diržą ir žmonės sako: „O, tu vis tiek nesi pasaulio čempionas.“ Eimantas Stanionis tikrai gerai sukovojo, tačiau šis jo pasiekimas pakankamai dėmesio negaus“, – teigė 42-ejų žymusis bokso vadybininkas. 

Greičiausiai, E. Hearnas vertina E. Stanionio sugebėjimus, tačiau jam kyla klausimų dėl kovos vertės, kadangi pinigų nori susižerti visos pusės. Žinoma, WBA reguliarusis pasaulio čempiono diržas nėra pats svarbiausias iš diržų, kuriuos galima iškovoti, tačiau kovotojas iš Lietuvos šeštadienį jį pelnytai iškovojo, atverdamas naują lapą Lietuvos bokso istorijoje. 

Pats E. Hearnas irgi turėjo kovotojų, kurie laikė šį reguliarų pasaulio čempiono diržą – Scottas Quiggas ir Leighas Woodas (jį laiko ir dabar plunksninio svorio kategorijoje) – ir tuomet problemos nematė. 

Žinoma, pusvidutinio svorio kategorija, kurioje dabar kovoja E. Stanionis, yra viena iš konkurencingiausių kategorijų šiuo metu, pagal savo talentą. 27-erių kaunietis turi šansą susikauti ir su Errolu Spence'u jaunesniuoju dėl trijų diržų, tačiau realu, kad ir kita kova visgi gali laukti lietuvio. 

Jeigu E. Stanionis pateko į E. Hearno akiratį, ateityje tai gali reikšti tik gerus dalykus. 

Twitter platformoje kai kurie komentatoriai C. Bennui siūlo artimiausiu metu susikauti su Egidijumi Kavaliausku, o gal net ir su Eimantu Stanioniu. Žinoma, yra ir kitų variantų, tačiau šiam perspektyviam britui pagaliau reikia stipraus varžovo, norint įrodyti savo vertę profesionalų bokse. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos