Įspūdingas A. Joshua: dar pirmajame rounde į nokdauną pasiuntęs F. Ngannou kovą pribaigė antrame rounde © PA nuotr.

Penktadienio naktį Lietuvos laiku vykusiame profesionalų bokso vakare įspūdingą pergalę pasiekė 34-erių buvęs sunkiasvorių pasaulio čempionas Anthony Joshua (28-3, 25 nokautai), kuris per mažiau nei 2 roundus nokautavo buvusį UFC sunkiasvorių čempioną 37-erių kovotoją iš Kamerūno Francisą Ngannou (0-2).

Jau pirmajame raunde A. Joshua pasiuntė savo oponentą ant žemės tačiau F. Ngannou atsigavus kova buvo tęsiama. Antrajame raunde itin tiksliu bei stipriu smūgiu A. Joshua savo varžovą dar kartą pasiuntė ant ant žemės ir teisėjas nieko nelaukdamas kovą nutraukė.

F. Ngannou ilgą laiką negalėjo pakilti nuo ringo grindų. Tik vėliau atsigavęs kamerūnietis paliko ringą, o britas savo ruožtu džiaugėsi pasiekta pergalę ir nepagailėjo gražių žodžių savo oponentui.

„Yra kaip yra“, – juokavo A.Joshua. „Kai pamačiau Franciso ir Tysono Fury kovą, supratau, kad jis gali kovoti. Aš norėjau to gabalėlio. Jis yra įkvėpimas ir puikus čempionas, o šis rezultatas neatima iš jo galimybių. Sakiau jam, kad jis neturėtų palikti bokso. Jis tai gali daryti, nes kovojo prieš du geriausius kovotojus.

Boksas yra toks dalykas. Ar aš pasiekiau savo piką? Nežinau, sunku su sunkiasvorių divizionu. Jeigu būčiau pralaimėjęs, visi sakytų, kad man galas. Aš tiesiog darau tai, kol esu čia ir stengiuosi iš to išpešti kuo daugiau naudos. Po penkerių metų viskas bus baigta.

Mano komanda nulems mano ateitį. Aš čia esu tik tam, kad kovočiau. Grįšiu į savo narvą, užsidarysiu ir kai reikės kovoti, vėl pamatysite mane ringe“.

A. Joshua vadybininkas Eddie Hearnas ringe pašaukė T. Fury, kurio paprašė įveikti ukrainietį Oleksandrą Usyką.

„Labai didžiuojuosi A. Joshua. Šį vakarą jam buvo daromas didžiulis spaudimas. Jis metė kamuliuką, nes Jo Ekselencija pasakė mums, kad šio mačo nugalėtojas kovos su O. Usyko ir T. Fury laimėtoju. Esant tokiai formai, sunkiasvorių kategorijoje nėra žmogaus, kuris galėtų įveikti A.Joshua.

Ten apačioje yra žmogus, vardu Tysonas Fury. Prašau, nugalėk O. Usyką, nes tada galėsime surengti didžiausią kovą sunkiasvorių diviziono istorijoje“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos