A. Trinchieri: apie Eurolygos favoritus, sudėties netektis bei žaidėjus rinktinėje © LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri apžvelgė artėjančias rungtynes prieš Pirėjo „Olympiacos“ klubą, kurios šį penktadienį bus žaidžiamos namuose.

Italas mano, jog šis susitikimas bus kol kas sunkiausias jam stovint už „Žalgirio“ ekipos vairo.

„Tai bus sunkiausios rungtynes, kokias kol kas teko žaisti. Žaidėme prieš geras komandas, bet „Olympiacos“ šiuo metu grįžta į savo formą ir finalo ketverto nusiteikimą. Jie gali turėti 5 žaidėjus, bet žais savo stiliumi. Jaučiu jiems didelę pagarbą. Vienas metimas juos praėjusiais metais paliko be čempionų titulo. OLY žaidžia puikų krepšinį abejose aikštės pusėse“, – kalbėjo A. Trinchieri. „Pertrauka mums išpuolė tuo metu, kai buvome gerame ritme ir turėjome sustoti. Nežinau, kaip atrodysime rytoj, nes buvome rungtynių ritme, žaidėme sunkius mačus, laimėjome prieš gerus oponentus, o dabar naujas startas. Nežinia, kaip kas atrodys“, – pridėjo italas.

Kauniečių strategas kalbėjo, kodėl Pirėjo ekipa yra viena geriausių gynyboje.

„Jeigu nori geros gynybos, pasirašyk gerai besiginančius žaidėjus. Walkupas, Canaanas, Fallas, kuris dominuoja baudos aikštelėje, Papanikolaou – žaidėjai stiprūs ir taktiškai ir gerai besiginantys „1 prieš 1“. Kita dalis yra treneris Bartzokas. Jis įdiegė labai efektyvią gynybos sistemą. Labai labai efektyvią sistemą. Sakyčiau geriausią“.

Treneris taip pat kalbėjo apie varžovų naujoką Mosesą Wrightą.

„Energijos žaidėjas, kuris rungtyniauja prie lanko – mobilus aukštaūgis. Jie laukia sugrįžtančio Milutinovo ir turėjo sustiprinti priekinę liniją. Wrightas jiems tikrai padėjo“, – sakė jis.

A. Trinchieri taip pat patvirtino, kad Dovydas Giedraitis rungtynes praleis, o Lauryno Biručio situacija neaiški.

„Giedraitis nežais. Birutis turėjo kelias treniruotes. Matysime. Tikiuosi, kad jis galės padėti komandai“, – teigė treneris.

Specialistas neturėjo minčių susigrąžinti žalgiriečių iš rinktinės stovyklos po pirmųjų rungtynių.

„Lietuvoje? Tuomet turėčiau palikti šalį. Manau, tai nesvarstoma ir tai yra gerai. Nacionalinė rinktinė yra labai svarbus. Visos šalys stato krepšinio pamatus per nacionalinę rinktinę. Krepšinis yra religija Lietuvoje, tad jeigu nėra kažkokių traumų, tuomet nedrausiu žaidėjams būti rinktinėje. Svarbiausia bendradarbiauti ir palaikyti ryšį. Šiame „lange“ turėjome daug Eurolygos žaidėjų. Geriau turėti žaidėjus vienam mačui ar neturėti išvis“, – kalbėjo treneris.

Specialistas teigė, kad pasiilgo Eurolygos kovų ir įvardijo savo favoritą.

„Labai. Turėjome puikų taurės savaitgalį, neprisidarėme gėdos. Tai tarpsezonio trofėjus ir jis jau istorijoje. Laukiu šių vakarų, Eurolygos vakarų. Mums reikės neįtikėtinos atmosferos. Kai sakau, kad mano pagarba „Olympiacos“ yra didžiulė tai reiškia, kad jie yra labai geri. Jeigu paklaustumėte, kuri komanda laimės titulą? Aš tikiu karma ir turbūt įrašyčiau būtent OLY“, – kalbėjo jis. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos