Ą. Tubelis pasirašė ilgalaikę sutartį su „Rytu“ – bus skolinamas kitai LKL komandai © Scanpix nuotr.

Vienas perspektyviausių jaunųjų Lietuvos talentų grįžta į tėvynę – Vilniaus „Rytas“ skelbia sudaręs ilgalaikę trijų metų sutartį su NBA neįsitvirtinusiu Ąžuolu Tubeliu.

Visgi aukštaūgis šį sezoną Vilniaus ekipoje nerungtyniaus – 21-erių lietuvis skolinamas Klaipėdos „Neptūno“ ekipai, o prie „Ryto“ prisijungs kitame sezone.

Vilniaus sistemoje augęs krepšininkas 2018 m. rungtyniavo Vilniaus „Ryto“ dublerių komandoje ir tapo jos lyderiu, o būdamas vos 17-os debiutavo pagrindinėje komandoje LKL čempionate.

NKL lygioje su Vilniaus „Perlu“ Ą. Tubelis 2019-2020 m. sezone rinko 16,7 taško, 6,2 atkovotų kamuolių bei 1,5 perimtų kamuolių ir blokuotų metimų statistiką. 2020 m. sezone „Perlo“ lyderis tapo Eurolygos jaunimo naudingiausiu žaidėju. Jo statistika buvo stulbinama – aukštaūgis fiksavo 20,5 taškų, 12,5 atkovotų kamuolių ir 34,5 naudingumo balų vidurkius.

Po sėkmingų metų Vilniuje Ą. Tubelis persikėlė į NCAA lygoje žaidžiančią prestižinę universiiteto komandą – Arizonos „Wildcats“. Lietuvis už Atlanto ir toliau žibėjo, o praėjusiame sezone NCAA lygoje lietuvis pelnydavo po 19,8 taško, atkovodavo po 9,1 kamuolio, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

„Didžiuojamės, kad pavyko Ąžuolą susigrąžinti į „Ryto“ šeimą, – šypsojosi laikinai komandos sporto direktoriaus pareigas einantis trenerio asistentas Georgios Dedas. – Jis labai jaunas, sužaidė kelis puikius sezonus Arizonoje ir turi visus duomenis, reikalingus tapti aukščiausio lygio krepšininku.

Norime, kad šiame sezone jis žaistų kuo daugiau minučių ir vėl įsilietų į europietiško krepšinio ritmą. Todėl pasitarę komandoje nusprendėme jį paskolinti „Neptūnui“, kur galėsime iš arti stebėti jo tobulėjimą ir padėti bet kokiais kylančiais klausimais. Klaipėdos komanda jam turėtų puikiai tikti, o kitais metais jau norime matyti jį pagrindinėje mūsų ekipoje. Ąžuolas yra „Ryto“ žmogus ir nei minutei nesudvejojome, kad verta su juo susieti ateitį.“

Šią vasarą lietuvis žaidė NBA vasaros lygoje, vėliau prisijungė prie Lietuvos rinktinės stovyklos, tačiau į galutinį rinktinės 12-uką nepateko.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos