Po atsisveikinimo su N. Mitrou-Longu K. Maksvytis skubina naujoko paieškas: „Atsilaikyti galime kelias rungtynes“ © LKL nuotr.

Praeitą savaitę nutraukę 4 pralaimėjimų seriją, Kauno „Žalgirio“ ekipa sieks pratęsti sėkmingą atkarpą Pirėjuje – kauniečių laukia išvykos rungtynės prieš praeitų metų Eurolygos vicečempionus Pirėjo „Olympiakos“ komandą, tačiau šį sezoną Graikijos ekipa yra žymiai labiau pažeidžiama. Georgios Bartzoko auklėtiniai per 9 Eurolygos turus pasiekė tik 4 pergales.

Prieš artėjančią akistatą, Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis apžvelgė artėjančias rungtynes, varžovų bei savo komandos situacijas.

„Atvažiuoja viena iš geriausių Eurolygos komandų. Jie, skirtingai nei mes, neužtikrintai pradėjo, bet iškovojo paskutines pergales ir išlaikė komandos branduolį, braižą. Elitinė Eurolygos komanda su dominuojančiais aukštaūgiais, susižaidę, gerai judina kamuolį. Viena iš tų komandų, prieš kurias nėra lengva žaisti. Manau, iš mūsų pusės reikės sustabdyti jų kamuolio judėjimą, bandyti pristabdyti jų aukštaūgius dominavimą po krepšiu, jie ne tik pelno taškus, atkovoja kamuolius, bet ir gerai juos skirsto. Sunki išvyka, bet neturime kur trauktis, ruošiamės ir bandysime nugalėti“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

– „Olympiacos“ lyderius Aleksandrą Vezenkovą ir Kostą Slouką pakeitė kitokio stiliaus žaidėjais. Kurie principai komandos žaidime išliko nuo praėjusio sezono?

– Manau, kaip ir minėjau prieš tai – kamuolio judėjimas. Turi dominuojančią aukštaūgių liniją Eurolygoje, dar prisijungus Milutinovui, mes tikimės, kad jis žais. Dominuojantys abu šios pozicijos žaidėjai. Gal pačioje pradžioje jiems kažkiek trūko Slouko kūrimo, šalia Thomaso Walkupo, kad kažkas labiau kurtų žaidimą, bet Petersas labai gerai pakeitė Vezenkovą, jo vaidmenį, tiek kiti naujokai, kurie dar įsipaišo. Stipri komanda.

– Vienas naujokų yra Luke’as Sikma, kol kas negaunantis didelio vaidmens. Jis taip pat dar įsibėgės, ar čia jau yra jo galimybių ribos?

– Jis gali pritapti komandoje, atsakant į jūsų klausimą, be to, didelę dalį žaidė ne savo pozicijoje, nes aukštaūgiai buvo traumuoti, žaidė vidurio puolėjo pozicijoje, kuri nėra jam priimtina. Manau, kad jis gali pagerinti žaidimą.

– Kodėl Ignui Brazdeikiui kyla problemų prisitaikant naujoje komandoje?

– Visų pirma, susiklostė nedėkinga pradžia. Jis iš mūsų išvažiavo nebūdamas geriausios savo formos, po rinktinės dar turėjo traumą ir įsivažiuoti nėra lengva, ypatingai komandoje, kuri yra susižaidusi, turi savo braižą. Žaidėjas turi prisitaikyti prie šito, bet, manau, įsipaišys, turės didesnį vaidmenį, bus gerai tiek jam, tiek komandai.

– Į Pirėjų išvyko ir Nazarethas Mitrou-Longas. Ar jis būtų komandoje užsilikęs, jei ne „Olympiacos“ dėmesys?

– Negaliu komentuoti tos informacijos, kurios nežinau. Greičiausiai tai kažkiek pastūmėjo. Pasinaudodamas proga noriu pasakyti, kad Nazas yra geras žaidėjas ir geras komandos draugas rūbinėje, juodadarbis tiek ten, tiek už jos ribų. Buvo gero charakterio, bet nei jis, nei mes nebuvome patenkinti. Gaila, bet teko su juo išsiskirti. Gali būti, kad pastūmėjo ir tai.

– Į Pirėjų jis išvyko su visais deriniais ir žiniomis apie jūsų komandą. Kaip tai keičia pasirengimą?

– Nesikeičia kol kas mūsų pasirengimas, ruošiamės taip pat. Kiekvienoms rungtynėms pritaikome kažkokią individualią taktiką, yra skirtingi žaidėjai, skirtingos sistemos. Yra tikimybė, kad nuneš kažkokios informacijos, bet nekreipiame į tai dėmesio.

– Jo minutės pastaruoju metu jau buvo kuklios, bet išvykimas vis tiek paskubins naujoko paieškas?

– Paskubins ir paskubino, dabar vyksta intensyvios paieškos. Net ir jam esant mums fiziškai trūko tokios pozicijos patyrusio žaidėjo. Kelias rungtynes galime atsilaikyti, bet tikrai reikia papildymo ir ties tuo labai dirbame.

– Ieškoma vieno ar dviejų žaidėjų?

– Nors ir vieno. Pradžiai nors vieno, bet dirbame ties šiuo klausimu.

– Kokia yra likusių žaidėjų sveikata?

– Viskas kaip ir gerai. Pagrindiniai žaidėjai sveiki, tikiuosi, kad visi galės dalyvauti rungtynėse.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos