Po pertraukos dominavęs „Rytas“ sutriuškino „Lietkabelį“ © LKL.lt nuotr.

Dvi skirtingos rungtynių pusės – taip galima apibūdinti sekmadienio „Betsafe-LKL“ mačą sostinėje.

Vilniaus „Rytas“ (6-0) namie surakino oponentų puolimą po pertraukos ir 94:73 (22:21, 27:23, 18:5, 27:24) nepasigailėjo Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ (4-2).  

Gediminas Orelikas tempė į priekį Panevėžio ekipą (10:5), tačiau „Rytas“ pelnė be atsako 7 taškus ir persvėrė rezultatą – 12:10. Paulius Valinskas ir Margiris Normantas apsikeitė tritaškiais, taip tęsėsi lygių oponentų kova – 17:17. Justinas Gorhamas buvo taiklus, bet atsaką turėjo ir Nikola Popovičius, tuo tarpu Oskaro Pleikio ranka, metant „iš žaidimo“ bei baudas, drebėjo – 20:19. Likus 9 sek. Alenas Hadžibegovičius stojo mesti baudų metimų ir galėjo persverti rezultatą, tai jis padarė (21:20), vis tik Lukas Uleckas pelnė dvitaškį ir vilniečiai po pirmo kėlinio pirmavo 22:21.

Atmosfera ėmė kaisti. Prabėgus porai antro kėlinio minučių įvyko apsižodžiavimas, po kurio technines pražangas gavo Javinas DeLaurier, Justinas Gorhamas ir Vytenis Lipkevičius.

Panevėžiečiai turėjo trapų pranašumą (30:27), o šansus jį išlaikyti vis gaudė pražangas provokavęs G.Orelikas – 33:27. „Rytas“ kėsinosi perimti iniciatyvą, tačiau kelios klaidos vėl pakreipė situaciją „7bet-Lietkabelio“ naudai – 41:38. Tiesa, antrojo kėlinio pabaigoje „Rytas“ atrodė užtikrinčiau ir taip įgavo pranašumą – 49:44.

Trečiąjį kėlinį „Rytas“ pradėjo puikiai. Per keturias minutes pavyko pelnyti 8 taškus, o „7bet-Lietkabelis“ buvo uždarytas tiek, kad sukrapštytų vos vieną – 45:57. Galiausiai per visą ketvirtį panevėžiečiai taip ir nesugebėjo pataikyti „iš žaidimo“, rinko taškus vien baudų metimais, tad atsiliko jau 49:67.

Prieš akis dar buvo visas ketvirtis, tačiau Panevėžio ekipa nerodė atsigavimo ženklų. Puolimo atgaivinti labiau nepavyko, tad sostinės komanda link pergalės nužengė užtikrintai. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos