Puikios Sedekerskio rungtynės pažymėtos „Baskonia“ pergale prieš Eurolygos lyderius © Scanpix nuotr.

Vitorijos „Baskonia“ (9-5) su ryškiu Tadu Sedekerskiu dvigubą Eurolygos savaitę užbaigė iškovodama antrąją pergalę iš eilės Stambule.

Eurolygos lyderiai Stambulo „Fenerbahce“ (10-4) rezultatu 70:76 (13:21, 20:31, 23:15, 14:9) turėjo pripažinti Vitorijos „Baskonia“ pranašumą. 

Svečiai iš Ispanijos fantastiškai atrodė antrajame kėlinyje, kuriame demonstravo puikų puolimą, įmetė 31 tašką ir įgavo 19 taškų pranašumą (33:52).

Trečiajame kėlinyje „Fenerbahce“ grįžo į rungtynes po Meliho Mahmutoglu ir Marko Guduričiaus tritaškių (56:60). Netrukus Tadas Sedekerskis pelnė 2 taškus, Marcusas Howardas pasižymėjo 5 taškais iš eilės ir „Baskonia“ vėl įgavo dviženklį pranašumą.

Paskutiniame ketvirtyje „Baskonia“ gynyba neleido varžovams priartėti iki vieno metimo skirtumo. Po Carseno Edwardso metimo tarp komandų skirtumas buvo 4 taškai (70:74), tačiau dar arčiau Stambulo ekipai priartėti nepavyko, Daultonas Hommesas tiksliai realizavo du baudos metimus ir „Baskonia“ triumfavo (70:76).

Tadas Sedekerskis per 22 minutes pelnė 8 taškus (3/4 dvit., 2/3 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 2 pražangas, vieną kartą pažeidė taisykles ir surinko 17 naudingumo balų.

17 naudingumo balų surinkęs puolėjas tapo naudingiausiu „Baskonia“ ekipos žaidėju. 

Rokas Giedraitis buvo ekipos herojus rungtynėse šią savaitę prieš „Anadolu Efes“ ekipa, tačiau nesurinko nei vieno taško (0/3 trit.), atliko vieną rezultatyvų perdavimą ir išprovokavo 2 pražangas. 

Nugalėtojų gretose išsiskyrė ir Marcusas Howardas su Pierria Henry, kuris atitinkamai pridėjo po 15 ir 13 taškų. 500 rezultatyvių perdavimų ribą Eurolygoje pasiekęs P. Henry iš viso išrašė 4 rez. perdavimus šiose rungtynėse.

Tai buvo ketvirtoji Juano Penarroya auklėtinių pergalę Eurolygoje iš eilės. Sudėjus Ispanijos pirmenybes tai jau buvo septintoji pergalė iš eilės. 

„Fenerbahce“ ekipoje M. Guduričius pelnė 14 taškų, Tonye Jekiri sąskaitoje – 12 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai, Nickas Calathesas surinko 11 taškų ir atkovojo net 13 kamuolių. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos