Rungtynių pabaigą išgyvenęs „Rytas“ palaužė „Wolves“ © LKL nuotr.

Šeštadienį Alytuje įvyko pirmasis susitikimas LKL istorijoje tarp Alytaus „Wolves“ (5-2) ir Vilniaus „Ryto“ (4-3) komandų.

Po dramatiškos rungtynių pabaigos triumfavo „Ryto“ krepšininkai 89:91 (18:26, 15:27, 24:17, 32:21) palaužė Rimo Kurtinaičio auklėtinius. 

Lietuvos čempionai į priekį pabėgo antrajame kėlinyje po kurio turėjo net 20 taškų pranašumą (33:53).

Dėka Marcoso Delia, Ado Juškevičiaus ir Ahmedo Caverio pastangų „Wolves“ sugebėjo sugrįžti į rungtynes prieš pagrindinio laiko pabaigą.

Rungtynių gale „Wolves“ turėjo ataką, kurios metu galėjo išlyginti arba net persverti rezultatą, tačiau paskubėjęs A. Caveras prametė metimą iš po krepšio, o kitoje atakoje pražangą išprovokavo Marcusas Fosteris.

„Ryto“ lyderis pataikė tik vieną baudos metimą, o Caveras kitoje pusėje realizavo tiksliai du baudos metimus (89:90).

Vieną baudos metimą pataikė ir Gytis Masiulis. Paskutinėje atakoje A. Caveras paslydo ir taip sužlugdė „Wolves“ šansus išplėšti pratęsimą. 

Pratęsimą galėjo išplėšti ir Regimantas Miniotas, tačiau jo mestas kamuolys pašokinėjo ant lanko ir galiausiai neįkrito.

Vilniaus „Rytas“ iškovojo pirmąją pergalę po 5 nesėkmių iš eilės. Savaitės viduryje Giedriaus Žibėno auklėtinių lauks svarbus mūšis Čempionų lygoje su „Peristeri“ ekipa.

„Wolves“ patyrė antrąjį pralaimėjimą reguliariajame LKL sezone. 

„Ryto“ gretose rezultatyviausias buvo Martynas Echodas, kuris surinko 18 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus. Margiris Normantas pridėjo 16 taškų, Gytis Masiulis 13, Marcusas Fosteris 12.

Pralaimėtojų gretose po 18 taškų pelnė Adas Juškevičius ir A. Caveras. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos