Sensacijos – nebus: garbingai Bolonijoje priešinęsis „Lietkabelis“ paliko Europos taurę © IMAGO/Eibner nuotr.

Puikus Europos taurės sezonas Panevėžio „Lietkabeliui“ baigėsi aštuntfinalio etape. 

Bolonijoje panevėžiečiai sensacijos nesukūrė – 67:75 (14:18, 20:21, 18:17, 15:19) nusileido „Virtus“ komandai, kuri yra Europos taurės favoritė. 

„Lietkabelis“ gerai pradėjo rungtynes. Po dviejų minučių svečiai iš Lietuvos pirmavo 8:2, tuomet „Virtus“ atsakė savo spurtu 14:0. 

Pirmąjį kėlinį nuostabiu metimu iš kitos aikštės pusės uždarė Vytenis Lipkevičius (18:14). 

Antrojo kėlinio viduryje šeimininkai buvo atitrūkę per 10 taškų, tačiau „Lietkabelis“ sugebėjo grįžti į rungtynes. Ketvirčio gale rezultatas buvo lygus, tačiau Milošo Teodosičiaus nuostabus metimas suteikė Bolonijos ekipai 3 taškų persvarą prieš antrąją pusę. 

„Virtus“ vėl pabėgo pačioje trečiojo kėlinio pradžioje. Bolonijos ekipa spurtavo 9:0, dėka Jaiteh, Shengelia ir Hacketto taškų ir rezultatas tapo 48:34 šeimininkų naudai. 

Antroji rungtynių dalis ir toliau buvo permaininga. „Lietkabelis“ vėl sugebėjo grįžti į rungtynes ir paskutines minutes tikrai nebuvo formalumas. 

Lemiamu metu panevėžiečiai nesugebėjo realizuoti savo metimų ir priartėjo tik iki 6 taškų (62:68). Galiausiai, Europos taurės ketvirtfinalyje „Lietkabelis“ 67:75 pralaimėjo „Virtus“ komandai.  

Rezultatyviausiai Lietuvos ekipos gretose žaidė Gediminas Orelikas su Nikola Radičevičiumi. Abu krepšininkai pelnė po 12 taškų, Gabrielius Maldūnas pridėjo 10 taškų ir 9 atkovotus kamuolius. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos