Turkijos protestą už 22 dingusias sekundes FIBA taip pat atmetė © FIBA nuotr.

Tarptautinė krepšinio organizacija FIBA atmetė dar vieną protestą dėl skandalingo teisėjavimo Europos čempionate.

Šįkart buvo atmestas Turkijos protestas, kuris buvo pateiktas už 22 dingusias sekundes Turkijos – Sakartvelo mače, kuomet sukonfliktavo Furkanas Korkmazas ir Duda Sanadze.

Kuomet sukonfliktavo rinktinių krepšininkai rungtynių laikrodis rodė 4:48, tačiau staiga buvo nuskaičiuotos 22 sekundės ir iki rungtynių pabaigos liko 4:26. 

„Po epizodo peržiūros vienintelis Europos čempionato drausmės komiteto teisėjas nusprendė, kad išties buvo nustatyta klaida rungtynių laikrodžio ketvirtajame kėlinyje, tačiau pagal oficialias krepšinio taisykles Turkijos krepšinio federacijai nesugebėjo pagrįsti šio skundo, jog jeigu nebūtų įsivėlusi klaida rungtynių laikrodyje, tuomet būtų rungtynių rezultatas kitoks. 

„Galiausiai, Turkijos krepšinio federacijos protestas, nurodantis rungtynių rezultatą, buvo atmestas“, – rašoma FIBA pranešime.

FIBA paaiškino, kad vis dar vyksta tyrimas dėl konflikto, kuris įvyko už aikštelės ribų. Iš aikštės už diskvalifkacinę pražangą išvarytą Furkaną Korkmazą užpuolė trys Sakartvelo žaidėjai einant į rūbinę. Tornike Shengelia, Goga Bitadze ir tas pats išvarytas Duda Sanadze dalyvavo šiame konflikte.

Dėl šio incidento ir galimų baudų FIBA nuspręs kiek vėliau, kai pasibaigs konflikto tyrimas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos