Pirma Lietuvos čempionato diena atnešė tolimus disko metimus © Alfredo Pliadžio nuotr.

Šiandien įvyko pirmoji Lietuvos lengvosios atletikos čempionato diena, kuri labiausiai pasižymėjo tolimais disko metimais, o kai kurie sportininkai priartėjo ir prie Tokijo olimpinių žaidynių. 

Tarp moterų susirungė Ieva Zarankaitė su Zinaida Sendriūte. Disko metimo rungtyje triumfavo būtent I. Zarankaitė, kuri diską numetė 62,08m. Toks rezultatas yra geriausias asmeninis rezultatas, taip pat tai turėtų atnešti nemažai reitingo taškų lietuvei link Tokijo olimpiados. Tai jos šansus itin padidina. 

Taip pat Ievai sąlyginai nedaug trūko ir iki olimpinio normatyvo. Olimpinis normatyvas - 63,50m. Pati atletė po varžybų vylėsi, jog tą normatyvą artimiausiu metu pavyks pagerinti. Tiesa, liko tik 3 dienos jį įvykdyti, o varžybos liko tik vienos. Belieka disko metikei palinkėti sėkmės. 

Vyrų disko metime triumfavo pasaulio čempionas Andrius Gudžius, diską nusviedęs 67,21m. O antras buvo legendinio Virgilijaus Aleknos sūnus Martynas Alekna, kuris parodė 63,52m. rezultatą ir pagerino savo amžiaus U20 rekordą, taip pat ir pasaulio geriausią sezono rezultatą savo amžiaus grupėje. 

Pirmą dieną tikrai gerai pasirodė ir šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas, kuriam tik vieno centimetro pritrūko iki savo asmeninio rekordo - 2.29m. Jam toks pasirodymas atneš vėl šūsnį taškų ir bilietas į Tokijo praktiškai jau yra Adrijaus rankose. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos