Tris zuikius vienu šūviu nušovęs M. Alekna: „Visus apdovanojimus dedu į vieną lentyną“ © IMAGO/Lehtikuva nuotr.

Europos U23 čempionate Mykolas Alekna nušovė tris zuikius – iškovojo aukso medalį, pagerino čempionato rekordą (68.34 m) bei įvykdė olimpinį normatyvą.

Šį titulą 20-metis lietuvis pridėjo prie pasaulio bei Europos jaunimo čempionato titulų, Europos vyrų čempionato aukso medalio bei sidabro, iškovoto praeitų metų pasaulio čempionate. 

Po triumfo M. Alekna teigė: „Smagu iš tikrųjų, pirmas metimas buvo gana lengvas, norėjau pasidaryti saugų metimą, kad užtikrintai žinočiau, jog finale pateksiu į stipriausiųjų aštuntuką. Pavyko geras metimas, lengvas, bet taip pat ir tolimas.“

Šiame sezone vos antrą kartą Europoje startavęs sportininkas šįkart diską metė toliau, kadangi pastarojo liepos 2 d. užfiksuotas rezultatas „Deimantinės lygos“ etape Stokholme buvo 66.91 m. „Manau, kad forma po truputį kyla, kartu ir technika gerėja. Turėjau ilgą pertrauką tarp varžybų, nes paskutinis startas JAV buvo birželio pradžioje, tai atpratau nuo dalyvavimo. Visgi, dabar po truputį grįžtu į ritmą ir, manau, kad tie rezultatai ir toliau turėtų džiuginti“, – pozityvo neslėpė M. Alekna.

Prie jau turėtų pasaulio ir Europos U20 čempiono titulų pridėjęs dar vieną aukso medalį disko metikas teigė, jog pasitikėjimo savimi jam netrūksta: „Šis titulas to pasitikėjimo savimi nežinau ar prideda, nes jo ir taip turiu. Bet kokiu atveju, smagu tokiose varžybose dalyvauti. Visus šiuos apdovanojimus, kartu ir pernai iškovotus pasaulio vicečempiono bei Europos čempiono medalius, dedu į vieną lentyną.“

Sidabro medalį Europos U23 čempionate iškovojo Greta Karinauskaitė, kuri tik paskutiniame 3000 m kliūtinio bėgimo rate nusileido vokietei Oliviai Gurth. 

Buvo taip, kaip ir numaniau. Aš vedžiau distanciją, nes labai nemėgstu, kai kažkas prieš mane bėga. Visgi, paskutiniam ratui pritrūko jėgų, ką padarysi“, – po finalo apie strategiją ir varžybų eigą kalbėjo Greta.

Tuo metu Lukrecija Sabaitytė vakar pateko į pusfinalį 200 m sprinte. Kristupas Seikauskas analogiškoje distancijoje liko už pusfinalio borto. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos