Lietuvos vyrų laisvojo stiliaus estafetės komanda – septinta pasaulyje © LTU Aquatics nuotr.

Dohoje (Kataras) tebevykstančiame pasaulio plaukimo čempionate penktadienio vakarą vyrų 4 x 200 m laisvu stiliumi rungties finale pasirodė Lietuvai olimpinį kelialapį iškovojusi ir naują šalies rekordą ryte užfiksavusi Lietuvos vyrų komanda.

Panevėžiečiai Danas Rapšys, Tomas Navikonis, Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas finaliniame plaukime buvo lėtesni, tačiau jiems pavyko aplenkti Ispanijos ketvertą ir iškovoti septintą vietą.

Lietuvių laikas – 7 min. 11,57 sek.

Čempionais finale tapo kinai (7 min. 1,84 sek.), vos 0,10 sek. pranokę Pietų Korėjos (7 min. 1,94 sek.) rinktinę. Treti atplaukė amerikiečiai (7 min. 2,08 sek.).

Po finalo lietuviai džiaugėsi patekimu į finalą ir ryte iškovotu olimpiniu kelialapiu, gyrė trenerių komandą bei dėkojo už suteiktą galimybę pasirodyti pasaulio čempionate.

„Apšilime jaučiau, kad kūnas sunkus. Stengiausi padaryti, ką galėjau. Vis tiek, ryte jau padarėm, buvom laimingi, o dabar tiesiog reikėjo pakentėti“, – žurnalistams sakė D. Rapšys.

„Džiaugiuosi, kad federacija pirmą kartą atvežė tokią didelę komandą. Šitas plaukimas galėjo būti geresnis, bet gavosi kaip gavosi“, – po finalo kalbėjo T. Navikonis.

„Viskas nuostabu, labai patiko, dauguma plaukikų varžybas jau baigė, nuotolius išplaukėme. Reikia pasidžiaugt, kad gavom galimybę  sudalyvaut ir kad atidavėm viską“, – sakė vienas iš varžybų debiutantų T. Lukminas.

„Plaukti pasaulio čempionato finale – įspūdinga patirtis. Manau, gerai susivaldžiau, vakare nebedrebėjo kojos“, – kalbėjo R. Jazdauskas, užbaigęs paskutinį estafetės etapą.

Priminsime, kad mūsiškiai į finalą pateko penktu rezultatu (7 min. 9,97 sek.).

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos