Pasaulio taurės uždarbiai: D.Rapšys gaus 8 kartus daugiau nei R.Meilutytė © Scanpix nuotr.

Savaitgalį Budapešte finišavo trečiasis pasaulio plaukimo taurės etapas, kuris tuo pačiu reiškė ir sezono pabaigą.

Vengrijoje vykusiame finaliniame etape Danas Rapšys iškovojo sidabrą 200 m plaukime laisvuoju stiliumi, taip pat į savo sąskaitą pridėjo 2 bronzos medalius – 400 m laisvojo stiliaus bei 200 m kompleksinio stiliaus rungtyse. Plaukikas surinko 46,7 įskaitinio taško ir tarp vyrų liko 6-oje vietoje. Už tai lietuviui atiteko 5400 JAV dolerių. Tiek pat D.Rapšys uždirbo ir antrajame etape Atėnuose, o pirmajame etape už 3-iąją vietą lietuvis uždirbo 8000 JAV dolerių.

Bendroje įskaitoje, per tris turus lietuvis surinko 153,8 taškus ir užimė penktąją vietą, kas jam garantavo 14 tūkstančių JAV dolerių premiją. Bendrai lietuvis pasaulio plaukimo taurėje uždirbo 32 800 JAV dolerių. „triguba karūna“ D.Rapšiui būtų uždirbusi dar 10 tūkst. JAV dolerių premiją, kurią laimi plaukikai, visuose trijuose etapuose laimėję tą pačią rungtį, tačiau lietuvis liko per plauką nuo šio prizo – praeituose etapuose laimėjęs, šįkart 200 m plaukime laisvuoju stiliumi liko antras.

Andrius Šidlauskas bendroje sezono įskaitoje su 42,7 taško užėmė 35-ą vietą, o Erikas Grigaitis su 9,1 tšk. buvo 109-as.

Pasaulio plaukimo taurės absoliučiu čempionu tapo plaukikas iš Kinijos – Qinas Haiyangas. Jis iš viso surinko 175,4 tšk. Už visus laimėjimus ir tris „trigubas karūnas“ plaukikas iš viso uždirbo 166 tūkst. JAV dolerių.

Rūta Meilutytė, kuri dėl ligos negalėjo dalyvauti paskutiniame etape Budapešte, iš viso surinko 70,2 tšk. ir bendroje sezono įskaitoje liko vos 25-oje pozicijoje. Jai atiteko 4100 JAV dolerių. Absoliučia čempione tarp moterų su 177,4 tšk. tapo Australijos atstovė Kaylee McKeown. Plaukikė pagerino du pasaulio rekordus – už tai uždirbo 20 tūkst. JAV dolerių. Bendras K.McKeown uždarbis pasaulio taurės sezone – 186 tūkst. JAV dolerių.

Bendrą prizinį fondą šį sezoną sudarė 1,196 mln. JAV dolerių.

 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos