Šiaurės Europos šuolių į vandenį čempionate – lietuvių pergalės ir medaliai © Unsplash nuotr.

Savaitgalį Lietuvos šuolių į vandenį atstovai sėkmingai pasirodė Šiaurės Europos (Nordic) čempionate. Švedijos mieste Jonšiopinge vykusiose varžybose dėl apdovanojimų skirtingose amžiaus grupėse varžėsi septyni jaunieji mūsų šalies sportininkai.

Bene geriausiai čempionatas susiklostė vilniečiui Martynui Lisauskui. Europos jaunimo vicečempionas Švedijoje iš viso iškovojo net tris aukso medalius.

Lietuvis B dalyvių grupėje čempionate neturėjo lygių šuoliuose į vandenį nuo 1 m ir 3 m tramplino, o kartu su Sebastianu Koneckiu tapo čempionu ir sinchroninių šuolių nuo 3 m tramplino rungtyje.

Olimpinėje 3 m tramplino rungtyje M. Lisauskas iš viso surinko 420,80 balo ir artimiausią varžovą aplenkė net 44,75 balo.

Dar geriau vilniečiui sekėsi 1 m tramplino rungtyje, kurioje jis pelnė 439,55 balo. Itin gerai įvertintas buvo trečiasis sportininko šuolis (301C), už kurį teisėjai skyrė nuo 8-ių iki 9-ių balų iš 10-ies galimų.

Sinchroninių šuolių nuo bokšto rungtyje M. Lisauskas kartu su Kirilu Baziuku užėmė antrą vietą, surinkę 196,05 balo.

S. Konecki šiose varžybose iškovojo bronzą vyrų 1 m tramplino rungtyje, kur iš teisėjų surinko 305,70 balo, o šuoliuose nuo 3 m tramplino jis buvo ketvirtas (293,95 balo).

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos