V. Gedvilas: nesuprasčiau, jeigu į rinktinę neišleistų L. Lekavičiaus © Organizatorių nuotr.

Jau šį mėnesį įvyks rinktinių langas, kuriame Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė pradės atranką į 2023 metų Pasaulio taurės turnyrą. 

Prieš langą atsiranda spekuliacijų, ar „Žalgirio“ krepšininkai gali padėti Lietuvos rinktinei, kurie žais Eurolygoje tuo metu. Šiuo atveju, Lietuvos čempionų žaidėjai gali sužaisti antrąsias rungtynes, kurių metu žalgiriečiai turės laisvą savaitgalį. 

Apie tai LKF prezidentas Vydas Gedvilas jau kalbėjo su „Žalgirio“ vadovu Pauliumi Motiejūnu. Viešai naujai iškeptas LKF prezidentas pasisakė, jog tikisi per langą sulaukti žalgiriečių rinktinėje. 

„Buvau susitikęs su Motiejūnu, mes kalbėjome apie tai. Pristačiau, kad norėtume matyti rinktinėje Ulanovą bei Lekavičių. Aišku, ne pirmose rungtynėse, o antrose, su Čekija. Mums būtų labai reikalingas ypatingai Lekavičius. Dėl Ulanovo nuspręs patys treneriai, nes jis nedemonstruoja geros formos. Galbūt ateityje geriau bus. Jis yra buvęs Maksvyčio auklėtinis, todėl treneris geriau žino.

Motiejūnas lyg ir pažadėjo dėl antrų rungtynių. Nepasakė tiksliai „taip“, bet, tikiuosi, kad sprendimas bus teigiamas. „Žalgiriui“ šiame sezone bus sunku pasiekti dideles aukštumas, todėl prašytume vadovybės pasistengti dėl Lietuvos rinktinės. Čia yra viskas dėl bendro krepšinio lygio. Nesuprasčiau, jeigu neišleistų Lekavičiaus“, – sakė V.Gedvilas.


Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos