Prancūzus parbloškę 20-mečiai pateko į EČ pusfinalį © FIBA nuotr.

Podgoricoje (Juodkalnija) tęsiasi Europos U20 krepšinio čempionatas, kuriame sėkmingą žygį medalių link tęsia Lietuvos rinktinė.

Mindaugo Noreikos auklėtiniai 89:79 (28:13, 20:17, 15:26, 26:23) nugalėjo Prancūzijos bendraamžius ir pateko į pusfinalį. Jame lietuviai kausis su Kroatijos ir Juodkalnijos poros nugalėtoju.

Lietuviai tiesiog dominavo pirmoje rungtynių pusėje. Mūsiškiai pradėjo rungtynes rezultatu 11:0, o vienu metu buvo susikrovusi net 19 taškų persvarą (28:9).

Antrajame kėlinyje lietuviai išlaikė tokį patį žaidimo lygį ir intensyvumą. Manto Rubštavičiaus tempiama rinktinė išsaugojo 18 taškų pranašumą (48:30).

Po pertraukos viskas apsivertė aukštyn kojomis. Prancūzai rado kelius link krepšio, tuo tarpu lietuviai strigo puolime. Vienu metu komandas skyrė tik 4 taškai (53:49). Tiesa, mūsiškiams pavyko kiek stabilizuoti situaciją ir į ketvirtąjį kėlinį išsinešė 7 taškų persvarą (63:56).

Lemiamame ketvirtyje vėl iniciatyvos ėmėsi Rubštavičius. Jo tritaškis ir keli geri perdavimai išlaikė lietuvius toliau nuo savo varžovų (71:62).

Likus daugiau nei 2 minutėms Jokūbas Rubinas smeigė tritaškį ir padidino lietuvių persvarą iki 11 taškų (83:72). Po šio dūrio prancūzai nebesugebėjo ir atsitiesti ir lietuviai šventė įspūdingą pergalę.

Lietuvius į pergalę vedė neįtikėtinai sužaidęs Mantas Rubštavičius. jaunasis lietuvis surinko net 38 taškus.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos