Pelenės istorija: su Dončičiumi susitvarkę lenkai – Europos čempionato pusfinalyje © FIBA nuotr.

Europos čempionato pusfinaliuose neišvysime trijų ryškiausių čempionato žaidėjų – Giannio Antetokounmpo, Nikola Jokičiaus ir Luka Dončičiaus. Jeigu dėl pirmų dviejų viskas buvo aišku jau vakar, trečiosios žvaigždės eliminavimas trečiadienio vakarą daug ką pribloškė.

Luka Dončičiaus vedama Slovėnijos rinktinė ketvirtfinalyje 87:90 (26:29, 13:29, 24:6, 24:26) nusileido puikų pasirodymą surengusiams Lenkijos krepšininkams. 

Po 2 kėlinių Lenkijos rinktinė turėjo net 19 taškų pranašumą (39:58). 

Igorio Miličičiaus auklėtiniams pavyko spurtuoti antrajame kėlinyje, o spurtas buvo toks ilgas, jog prasidėjo ketvirčio pradžioje ir baigėsi tik jo pabaigoje (25:3). Atkarpos metu Michailas Sokolowskis pelnė 9 taškus, Mateuszas Ponitka pridėjo 5. 

L. Dončičius antrojo kėlinio metu praleido kelias minutes ant suolo dėl nugaros skausmų. Vėliau į aikštę grįžęs Slovėnijos lyderis situaciją kiek stabilizavo, tačiau didžiąją dalį deficito slovėnai pasiliko panaikinti antroje rungtynių pusėje.

Trečiajame kėlinyje slovėnai demonstravo geležinę gynybą, kol Lenkijos krepšininkai atrodė pasimetę. Galiausiai kėlinys buvo laimėtas net 24:5 ir deficitas liko minimalus (63:64).

Paskutiniajame ketvirtyje Slovėnijos krepšininkai po ilgo laiko buvo įsiveržę į priekį. Po Klemeno Prepeličiaus dvitaškio slovėnai turėjo 5 taškų pranašumą (73:68) ir viskas atrodė jų rankose.

Tuomet Lenkija atsigavo, baudų metimais stabilizavo situaciją. Luka Dončičius vienu metu užsidirbo dvi pražangas: vieną asmeninę ir retą techninę pražangą, kurią už bereikalingus ginčus davė teisėjas.

„Mavericks“ žvaigždė vėliau užsidirbo dar dvi asmenines pražangas ir buvo priverstas palikti aikštę su 5 asmeninėm pražangom. 

Mateuszo Ponitkos tritaškis likus 1 minutei ir 12 sekundžių buvo lemiamas dūris Slovėnijai (80:87). AJ Slaughterio metimai taip pat svariai prisidėjo prie lemiamos Lenkijos atkarpos.

Paskutinę minutę Slovėnija visgi sugebėjo pelnyti 5 taškus per labai trumpą atkarpą ir atgaivinti intrigą mače (87:90). Galiausiai, Sekuličiaus auklėtiniai turėjo progą per 6 sekundes išlyginti rezultatą tritaškiu, tačiau ataka baigėsi nesėkmingai. Klemeno Prepeličiaus idėja išprovokuoti baudų metimus neišdegė. 

Lenkija iškovojo istorinę pergalę. Paskutinį kartą šio turnyro pusfinalį lenkai pasiekė vos 1971 metais. 

Mateuszas Ponitkas tapo trečiuoju žaidėju per Europos čempionato istoriją, surinkusių trigubą dublį. Puolėjo sąskaitoje – 26 taškai (3/4 dvitaškiai, 5/13 tritaškiai), 16 atkovotų kamuolių, 10 rezultatyvių perdavimų, 3 perimti kamuoliai ir 41 naudingumo balas.

AJ Slaughteris su Michalu Sokolowskiu pridėjo po 16 taškų, Jaroslawas Zyskowskis pelnė 14 taškų, Balcerowskis – 11 tšk ir 4 atkovotus kamuolius.

Luka Dončičius taip pat buvo netoli trigubo dublio (14 tšk, 11 atk. kamuoliai, 7 rez. perdavimai), tačiau tai jo komandos neišgelbėjo. Rezultatyviausiai slovėnų gretose atrodęs Vlatko Čančaras surinko 21 tašką. Veteranas Goranas Dragičius pelnė 17 taškų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos