R. Berankis pergalingai startavo Ispanijoje © Karolio Savickio nuotr.

Ispanijoje vykstančiame žemesnio lygio ATP „Challenger“ serijos turnyre pirmą pergalę pasiekė Lietuvos atstovas Ričardas Berankis (ATP 194), kuris per du setus pranoko prancūzą Julesą Marie (ATP 294) ir pateko į aštuntfinalį. 

Mūsiškis pergalę pasiekė rezultatu 6:4, 6:4, o visas susitikimas truko 1 valandą ir 25 minutes. 

Pozoblanko mieste vykstantis turnyre žaidžiamas ant kietosios dangos, kuri yra palanki lietuviui, tačiau šiuo metu vietovę alina karščiai, kurie gali pakilti 40 laipsnių. Tiesa, tai nesutrukdė 33-ejų sportininkui pirmame sete palaužti varžovo padavimą ir vėliau išlaikyti pranašumą. 

Antrojo seto pradžia buvo šiek tiek permaininga, tačiau sėkminga lietuviui, kuris susikūrė galimybę pirmauti ir ją išlaikė iki pabaigos. Varžovas dar turėjo galimybių lyginti rezultatą lemiamu momentu, tačiau to padaryti nepavyko.

R. Berankis jau užsitikrino 7 ATP reitingo taškus ir kiek daugiau nei tūkstantį eurų. Sekantis priešininkas paaiškės kiek vėliau.

ATP „Challenger“ turnyre taip pat dalyvauja ir Edas Butvilas, kuris pirmame etape taip pat pasiekė pergalę. Varžybų nugalėtojas gali uždirbti 75 reitingo taškus, o prizų fondą sudaro 73 tūkst. eurų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos