„US Open“ – D. Medvedevas pusfinalyje pranoko C. Alcarazą, N. Džokovičius neturėjo vargo su amerikiečiu © Reuters nuotr.

Niujorke ir toliau vyksta atkaklios kovos dėl paskutinio šių metų didžiojo kirčio turnyro „US Open“ titulo. Vyrų varžybose paaiškėjo finalo dalyviai, kurie varžysis dėl nugalėtojos vardo. Danilas Medvedevas (ATP 3) ir serbas Novakas Džokovičius (ATP 2) dar kartą tarpusavyje kovos dėl čempiono titulo šiame turnyre.

Priminsime, kad 2021 metų finale D. Medvedevas pranoko N. Džokovičių per tris setus.

Pirmame pusfinalyje Serbijos atstovas per tris setus nugalėjo Beną Šeltoną (ATP 47), o susitikimo galutinis rezultatas 6-3, 6-2, 7-64.

Žaidėjai korte praleido 2 valandas ir 42 minutes. 

Pirmieji du setai visiškai priklausė 2-ąjai raketei, kuri nesunkiai palaužė priešininko padavimų serijas ir užtikrintai pirmavo. Tiesa, paskutinėje partijoje serbas taip pat pirmavo, tačiau atsipalaidavęs neišlaikė pranašumo du kartus ir teko žaisti pratęsimą, kuriame susitikimas buvo užbaigtas.

Antrame pusfinalyje susitikimo D. Medvedevas prieš geriausią planetos tenisininką Carlosą Alcarazą (ATP 1), kurį pavyko nugalėti po keturių setų kovos, rezultatu 7-63, 6-1, 3-6, 6-3. 

Šie tenisininkai korte praleido 3 valandas ir 22 minutes. 

Pirmame sete abu sportininkai demonstravo gerą tenisą ir laimėjo visas savo padavimų serijas, todėl teko žaisti pratęsimą, o jame užtikrinčiau atrodė 3-oji raketė. 

Visų nuostabai sekančiame sete C. Alcarazas nerado tinkamo žaidimo ir sugebėjo laimėti vos vieną geimą. 

Trečioji partija 20-mečiui ispanui klostėsi jau sėkmingiau, o joje pavyko palaužti D. Medvedevo padavimą ir įgyti pranašumą, kurio pakako laimėti setui. 

Lemiamas setas tapo ketvirtasis, kuriame abu žaidėjai turėjo puikių progų pakeisti mačo eigą, bet sėkmingiau sužaidė Danilas Medvedevas, kuris sugebėjo atlaikyti spaudimą ir laimėti susitikimą. 

Už patekimą į finalą žaidėjai gauna 1,500,000 milijono JAV dolerių ir 1200 reitingo taškų.

Per savo karjerą visuose frontuose šie žaidėjai susitiko 14 kartų ir iš jų 9 kartus pergalę šventė N. Džokovičius.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos