A. Trinchieri: apie Belgrado iššūkį, K. Punterį bei naująjį komandos asistentą © LKL nuotr.

Jau šį penktadienį Eurolygoje Kauno „Žalgiris“ (8/14) išvykoje bandys palaužti Belgrado „Partizan“ (11/11) ekipą. Kauniečiai sieks antrosios pergalės iš eilės.

Prieš artėjančią kovą vyriausiasis Kauno ekipos strategas Andrea Trinchieri kalbėjo apie svarbiausias varžovų stiprybes bei pristatė naująjį „Žalgirio“ vyr. trenerio asistentą Massimiliano Menetti.

„Partizan“ yra puiki komanda, Željko yra geriausias, bus pilna arena su daugybe gerbėjų. Man patinka ten žaisti, niekas to iš manęs neatims, tai visada yra didelis malonumas. Pažįstu ten daugybę žaidėjų ir organizacijos darbuotojų. Ten žaisti yra mano ir žaidėjų darbas, o atmosfera panaši kaip ir „Žalgirio“ arenoje. To niekada nepamirši. Žinau, kad bus sunku, jie yra labai gera komanda ir žinau, kad į rungtynes ateis susitelkę, žais gerą krepšinį ir turime sugebėti kentėti. Be to neturėsime šansų. Bus gerų momentų, bus spurtų, „Partizan“ turi ūgio, atletiškumo, patirties. Tai yra sunki užduotis su dideliu atlygiu“, – kalbėjo kauniečių strategas.

Belgrado ekipa Eurolygoje ryškiausiai pasižymi pelnomais taškais (5 vieta), pataikytomis baudomis (3 vieta) bei realizuojamais dvitaškiais (1 vieta).

„Jie turi žaidėjų branduolį, kuris jau ilgai dirba su tuo pačiu treneriu. Jie žaidžia gerą krepšinį, žaidžia protingai, taip dirba Obradovičius. Jei visada aikštėje pasielgs teisingai, išmes gerus metimus, turi ūgio gynėjų linijoje, gali žaisti tiek žemu, tiek aukštu penketu. Be to, jie turi žaidėją, kurį visoje Eurolygoje yra turbūt sunkiausia uždengti – Keviną Punterį“, – kalbėjo A.Trinchieri.

Strategas teigė, kad K. Punterį sustabdyti yra praktiškai neįmanoma bei lygino gynėją su kitais garsiais krepšininkais.

„Iš tokio žaidėjo nieko negali atimti. Jie turi stiprią krepšinio asmenybę, žino, ką gali padaryti, jų komandos draugai taip pat žino, o treneris sukūrė rėmus, kuriuose jis gali operuoti rungtynių metu. Jis gali daryti daugybę dalykų, mesti tritaškius atšokus, po driblingo į šoną, po susikeitimų, prieš skirtingas gynybas. Jis yra modernaus combo gynėjo prototipas. Larkinas, Micičius ar Punteris yra žaidėjai, kurie kasmet taikosi į finalo ketvertą. Llullas yra tokio pačio prototipo, gal kiek vyresnis, bet patirtis Eurolygoje visada praverčia“, – sakė treneris.

A. Trinchieri atskleidė, kad dirbdamas „Žalgirio“ ekipoje suprato, jog yra vietos dar vienam trenerio asistentui.

„Žaidėjams noriu suteikti geriausią įmanomą pagalbą, nes reikia daug nuveikti. Skautingas, pasirengimas rungtynėms, bet reikia dirbti ir su individualiais žaidėjais. Per pirmąsias penkiolika dienų supratau, kad štabe turime vietos pridėti trenerį. Jis turi daug vyriausiojo trenerio patirties, anksčiau penkiolika metų dirbo asistentu, pastaruosius dešimt – vyriausiuoju treneriu. Iš esmės jis sutvirtins mūsų štabą. Visi turės žaidėjų grupes, su kuriomis dirbs, visi turės komandų grupes, kurias skautins. Taip išnaudosime visą savo štabo talentą“, – kalbėjo A.Trinchieri.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos