K. Evansas – apie mėgstamiausią lietuvišką dainą, Trinchieri filosofiją ir įkrintamųjų viltį © Scanpix nuotr.

Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas jau antrą sezoną Eurolygoje žiba vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius.

Amerikietis prieš dar vieną išbandymą Eurolygoje praleido vakarą su „Žalgiris Insider“ Klubo nariais, pasakojo apie sezono pakilimus ir duobes bei atsakė į daugybę sirgalių klausimų.

„Šis sezonas iš tikrųjų yra lyg amerikietiškieji kalneliai. Nepaisant šį sezoną nutikusių dalykų, trenerių pasikeitimo, vienas dalykas išliko stabilus – mūsų sirgalių palaikymas. Jie visada buvo kartu ir tai mes vertiname. Sezonas išties beprotiškas. Tikiuosi, kad likusi sezono dalis bus dar beprotiškesnė – galbūt pasieksime kažką ypatingo, ką padaryti bus labai sunku. Bandysime tai pasiekti“, – kalbėjo K.Evansas.

Naujuosius metus „Žalgiris“ pradėjo su vyriausiojo trenerio vairą iš Kazio Maksvyčio perėmusiu Andrea Trinchieri. K.Evansas greitai rado kalbą su specialistu, kuris nustebino amerikietį vieno pirmųjų pokalbių metu pasirėmęs amerikietiškojo futbolo pavyzdžiais.

„Mane labai nustebino, kad mūsų treneris yra didelis amerikietiškojo futbolo fanas. Jis palaiko „Patriots“ komandą. Pamenu, jis priėjo prie manęs ir pasakė: „Turime būti lyg Billo Belichicko ir Tomo Brady tandemas (amerikietiškojo futbolo treneris ir žaidėjas – past.). Turime gerai suprasti vienas kitą. Komanda žygiuos tolyn tiek, kiek gerai suprasime vienas kitą, kiek mus gerai supras visa komanda“. Treneris mus spaudžia, spaudžia mane, kad būčiau lyderiu ir kitus nuvesčiau į geras padėtis. Kaip bebūtų, jis protingas treneris. Jis treniruoja mus su aistra“, – pasakojo žalgirietis.

Pokalbio su K.Evansu metu aptartos ir „Žalgirio“ treniruotės, kuriose komandos lyderiui dažnai tenka susidurti su Dovydo Giedraičio gynyba. Eurolygoje šiame sezone užsirekomendavęs kaip vienas geriausių kauniečių perimetro gynėjų, D.Giedraitis nekart iš kantrybės vedė K.Evansą.

„Treniruotėse tikriausiai labiausiai užknisa Dovydo gynyba. Jis tikriausiai nervina kiekvieną, kurį jis prižiūri. Jis tiesiog perima tuos kamuolius. Mane baugina jo nesikeičianti veido išraiška. Jis tiesiog padaro savo darbą ir tuo pačiu veidu keliauja namo. Jis, be to, gerai užsibaigia su savo metimais iš po krepšio. Smagu matyti, kaip jis dirba gynyboje“, – tvirtino amerikietis.

„Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtoje pokalbio dalyje K.Evansas, atsakydamas į sirgalių klausimus, pasakojo ir apie didžiausias pamokas išmoktas jau per du sezonus su Kauno „Žalgirio“ klubu. Anot amerikiečio, būdamas žaliai baltu, turi atiduoti visą save aikštėje.

„Didžiausia pamoka iš laikotarpio „Žalgiryje“? Tai – „niekam tu nerūpi, būk geresnis nei kiti“. Taip sakau, nes žmonės į mus žiūri kaip į mažą klubą, su mažesniais pinigais. Pasižiūri į mūsų sudėtį „popieriuje“ ir mano, kad mes nieko nelaimėsime. Jie šneka daug dalykų. Iš tikrųjų, dienos pabaigoje, kam tai rūpi? Mes turime laimėti, mes turime žaisti kiečiau nei bet kuri kita komanda. Turime parodyti žmonėms, kad galime kovoti. Tad, dienos pabaigoje, „niekam tu nerūpi, būk geresnis nei kiti“, – tikino krepšininkas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos