Klaipėdoje – pirmoji Mažeikių klubo pergalė © Pauliaus Žukausko nuotr.

Mažeikių „M Basket-Delamode“ (1/5) kančios baigėsi – į aukšiausias šalies pirmenybes šiemet sugrįžęs klubas po daugiau nei aštuonerių metų pertraukos pasiekė pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate.

Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai išvykoje 87:84 (23:14, 23:24, 10:26, 31:20) parklupdė Klaipėdos „Neptūną“ (2/4) ir nutraukė penkių nesėkmių seriją pirmenybių starte.

Mažeikiškiai kiek geriau pradėjo rungtynes ir pirmoje mačo dalyje buvo nutolę net per 14 taškų (30:16), o prieš pertrauką dar pirmavo 46:38. Trečiajame ketvirtyje šeimininkai greitai panaikino savo atsilikimą ir lemiamą kėlinį jie pasitiko jau būdami priekyje – 64:56.

Vis tik Martyno Gecevičiaus užkurti mažeikiškiai demonstravo charakterį ir keliais metimais be atsako atstatė lygybę (64:64), o netrukus ir vėl susigrąžino iniciatyvą. Likus kiek daugiau nei dviem minutėms, mažeikiškiai buvo arčiau pergalės – 81:76. Rezultatas kurį laiką nekito, o jį sušvelnino Igno Sargiūno dvitaškis su pražanga. Mažeikiškiai realizavo baudas, tačiau kitoje aikštės pusėje iki minimumo savo ekipos atsilikimą sumažino Deividas Gailius – 82:83. Kay'us Bruhnke nuo baudų metimo linijos vėl buvo tikslus (85:82), o nuo šios atžymos neklydo ir Ignas Sargiūnas (84:85). Pramiegotas Artūras Jomantas pelnė du taškus (87:84), I. Sargiūno metimas iš toli tikslo nepasiekė ir Mažeikių ekipa pasinėrė į triumfą. 

Ketvirtajame kėlinyje svečiai neteko dešinio kelio traumą patyrusio Danielio Dolenco. Suomis aikštę paliko ant neštuvų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos