Oficialu: Kaune – 2023 metų Eurolygos finalo ketvertas © Scanpix nuotr.

Kaunas sulaukė ilgai lauktų oficialių žinių.

Kaune vyks 2023 metų Eurolygos finalo ketvertas.

Šio sezono Eurolygos kulminacija laikinoje sostinėje vyks gegužės 19 – 21 dienomis. Gegužės 19 dieną vyks Senojo žemyno pirmenybių pusfinaliai, gegužės 21 dieną – mačas dėl trečios vietos ir didysis finalas.

„Sprendimas Eurolygos finalo ketverto turnyrą surengti Kaune yra aukščiausio lygio įvertinimas visai „Žalgirio“ organizacijai. Ne vienerius metus siekėme, kad šis prestižinis renginys vyktų mūsų šalyje, todėl labiau džiaugiamės, kad mūsų įdirbis buvo įvertintas. Dėkojame Kauno miesto savivaldybei, kuri palaikė šį mūsų siekį ir entuziastingai sutiko prisidėti prie šio turnyro organizavimo, – teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Laukia nemažai darbo, bendravimo su Eurolyga, bet tam esame pasirengę. Darysime viską, kad tai būtų geriausia Eurolygos finalo ketverto šventė istorijoje.“

Savo pasirinkimą Eurolygos finalo ketvertą surengti Kaune paaiškino ir Eurolygos atstovai.

„Esame labai patenkinti, kad Kaunas prisijungia prie Eurolygos finalo ketverto šeimininkų sąrašo. Vos po 6 mėnesių Europos geriausios komandos dėl nugalėtojų karūnos kausis aistringiausių žiūrovų akivaizdoje, nes Lietuva ir krepšinis yra sinonimai, – tvirtino Eurolygos prezidentas Dejanas Bodiroga. – Noriu padėkoti Kauno miestui ir Kauno „Žalgirio“ klubui už jų įsipareigojimus ir norą surengti finalo ketverto turnyrą. Dirbdami kartu visiems krepšinio gerbėjams neabejotinai padovanosime dar vieną nepamirštamą įvykį.“

„Žalgirio“ arena priims keturias stipriausias Europos komandas. Šiame Eurolygos sezone kol kas lyderiauja trys komandos – „Fenerbahce“, „Barcelona“ bei „AS Monaco“. Toliau seka „Olympiacos“, Madrido „Real“, „Baskonia“ bei „Anadolu Efes“. 

„Žalgiris“ užima 9-ąją vietą po 14 turų ir turi po lygiai pergalių su „Maccabi“ komanda, kuri yra 8-oje vietoje.

Bilietai į finalo ketvertą prekyboje pasirodys sausio 17 dieną, nuo 10 val. Lietuvos laiku. Juos bus galima įsigyti f4 tickets tinklalapyje. 

Viešoje prekyboje bus galima įsigyti bilietus į visas 4 rungtynes (į pusfinalio mačus, vyksiančius gegužės 19 d., ir rungtynes dėl trečios ir pirmos vietos – gegužės 21 d.). Bilietai bus suskirstyti į septynias kainų kategorijas ir kainuos nuo 56,25 euro iki 128,75 euro už 1 rungtynes bei nuo 225 eurų iki 515 eurų už visas rungtynes (plius mokesčiai).

Taip pat Eurolyga paskelbė ir tai, kad 2024 metų Eurolygos finalo ketvertas vyks Berlyne (Vokietija). 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos