Lietuviai baigė pasirodymą pasaulio jaunimo plaukimo čempionate © Unsplash nuotr.

Netanijoje (Izraelis) vykstantis pasaulio jaunimo plaukimo čempionatas priartėjo prie pabaigos. Paskutiniai medalių komplektai bus išdalinti šeštadienio vakarą, tačiau lietuvių šiose varžybose jau nebeišvysime.

Individualius lietuvių pasirodymus čempionate šįryt užbaigė Marija Romanovskaja ir Sylvia Statkevičius. Abi merginos varžėsi 200 m laisvu stiliumi rungtyje. Sylvia distanciją įveikė per 2 min. 2,19 sek. ir bendroje 69 dalyvių įskaitoje užėmė aukštą 11 vietą, o Marija distanciją nuplaukė per 2 min. 5,02 sek. ir buvo 24-a.

Į finalą pateko aštuonios greičiausios plaukikės. Vietą aštuntuke garantavo 2 min. 00,60 sek. rezultatas, o tai tik šiek tiek lėčiau nei Lietuvos moterų rekordas (2:00.11), kuris nuo 2014 metų tebepriklauso Rūtai Meilutytei.

Priminsime, kad praėjusiame pasaulio jaunimo čempionate Limoje S. Statkevičius būtent šioje rungtyje iškovojo šeštąją vietą.

Varžybose nepasisekė mūsų vaikinų komandai 4 x 100 m kombinuotu būdu. Matas Činga, Rokas Jazdauskas, Kristupas Trepočka ir Kiril Stepanov finišavo per 3 min. 50,66 sek. ir tarp 23 komandų būtų užėmę 13 vietą, tačiau lietuviai buvo diskvalifikuoti, nes antrąjį etapą pradėjo per anksti (-0.06).

Pasaulio jaunimo čempionate Lietuvai iš viso atstovavo aštuonių plaukikų rinktinė.

Lietuviai nors ir nepelnė medalių, tačiau dalyvavo trijuose finaluose ir dviejuose pusfinaliuose, triskart gerino šalies rekordus.

Labiausiai mūsiškiams pasisekė merginų estafetėje 4 x 100 m laisvu stiliumi ir mišrioje komandinėje estafetėje 4 x 100 m laisvu stiliumi. Abu kartus Lietuvos sportininkai iškovojo penktą vietą, o merginų estafetėje 4 x 200 m laisvu stiliumi užimta aštunta vieta. Visose šiose estafetėse plaukikai atnaujino Lietuvos rekordus.

Asmeninėse rungtyse labiausiai pasisekė Europos jaunimo čempionei Smiltei Plytnykaitei, kuri dukart pateko į pusfinalius, o 50 m laisvu stiliumi rungtyje užėmė 9 vietą.

LTU Aquatics

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos