Pagaliau pasaulio čempionato prizininku tapęs D. Rapšys: „Labai gera patirtis prieš olimpiadą“ © Reuters nuotr.

Danas Rapšys antradienį bei kiek neįprastai vasario mėnesį gavo šansą prisiliesti prie pirmojo savo medalio pasaulio plaukimo čempionate 50 m baseine. 

200 m. laisvojo stiliaus plaukimo finale panevėžietis finišavo antras – 1 min. 45,05 sek. 

Oficialioje dalyje po finišo D. Rapšys buvo paklaustas: „Atrodo, kad tai skaudėjo. Visi prisimename 2019 metus, kai likau per plauką nuo aukso medalio, buvai diskvalifikuotas. Kaip jautėsi?“

Lietuvio atsakymas buvo šabloniškas: „Tai yra mano pirmas medalis ilgajame baseine, todėl esu labai laimingas.“

Kalbėdamas su Lietuvos žiniasklaida, plaukikas paminėjo ir 2019 metus.

„Kai iškovoji aukso medalį 2019 metais.. neoficialiai, bet aš jį jau turiu širdy, tai dabar sidabras toks yra kitoks. Bet vis tiek finalas yra finalas, viskas kitaip. Medalis yra medalis.

Buvo toks psichologinis plaukimas, svarbiausia, kad bent tiek išėjo, labai gera patirtis prieš olimpiadą. Smagu, sakykime, ir kitiems, pačiam irgi yra patikėjimas, kad galiu. Bet aš visada žinojau, kad galiu“, – teigė Danas Rapšys.

Tuo tarpu, aukščiausią savo vietą pasaulio čempionatų istorijoje užėmė ir Kotryna Teterevkova, kuri buvo ketvirta 100 m krūtine plaukimo finale.

22-ejų vilnietė po dramatiško finalo, kuriame nuo medalio ją skyrė vos 0,10 sek., teigė: „Aišku, ketvirta vieta, gaila, bet aš kažkaip visai ne ten žiūrėjau. Aš labiau žiūrėjau į rezultatą – pagaliau pasigerinau. Ir esu labai laiminga. Tai reiškia, jog dirbu teisinga linkme.“

Straipsnio įvertinimas: 2 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos