E. Butvilas po atkaklios kovos įveikė varžovą ir pasiekė pagrindinį „Challenger“ etapą © PA Images nuotr.

Ispanijoje vykstančiame ATP „Challenger“ serijos „Open Castillia y Leon“ turnyre pagrindinį etapą po sudėtingos kovos pasiekė lietuvis Edas Butvilas (ATP 591), kuris nugalėjo Kinijos atstovą Suną Fajingą (ATP 510) rezultatu 6:3, 5:7, 6:4. 

Visas susitikimas truko 2 valandas ir 26 minutes. 

Pirmame sete mūsiškis atrodė sėkmingiau ir jam užteko kartą laimėti varžovo padavimų seriją, kad laimėtų partiją. Antroje mačo dalyje 19-metis lietuvis ir toliau spaudė varžovą, tačiau pastarasis, kurį laiką sėkmingai atsilaikė.

Rezultatui esant 4:4, E. Butvilas sugebėjo palaužti varžovo padavimus ir jau pirmavo 5:4, tačiau jam nepavyko realizuoti savųjų padavimų ir rezultatas tapo 5:5.

Netrukus lietuvis stojo atlikti padavimų rezultatui esant jau 5:6, tačiau sėkmingo žaidimo vėl atrasti nepavyko ir kinas išlygino bendrą susitiko rezultatą. Lemiamoje partijoje ir toliau vyko atkaklus žaidimas, bet reikiamu momentu 591-oji raketė sužaidė tiksliai ir susikūrė geimo pranašumą, kurio pakako triumfuoti susitikime. 

Tai buvo antrasis šių tenisininkų susitikimas karjeroje, o pirmąjį per du setus laimėjo Kinijos atstovas.

E.Butvilas jau pelnė 5 ATP vienetų reitingo taškus ir 1160 eurų. Pagrindiniame etape jo laukia 30-metis vokietis Elmaras Ejupovičius (ATP 290).

ATP „Challenger“ serijos vyrų teniso turnyro Ispanijoje prizų fondą sudaro 118 tūkst. eurų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos